KBC begeleidt 250 medewerkers bij energietransitie

KBC is een pilootproject gestart bij 250 medewerkers. De bank-verzekeraar gaat daarbij zorgen voor de volledige coördinatie van de installatie van zonnepanelen, een thuisbatterij en slimme energiesturing. Op basis van de inzichten uit het project zullen er vervolgens gelijkaardige oplossingen uitgewerkt worden voor de klanten.

Na een succesvolle testfase met een tiental medewerkers die als pionier hun woning energie-efficiënter maakten, is KBC nu een pilootproject gestart met 250 medewerkers. Zij krijgen de mogelijkheid om samen met externe professionele partners zonnepanelen en/of een thuisbatterij te installeren in hun woning en worden daarbij volledig ontzorgd.

Een slimme sturing of slim energiemanagement-systeem vormt een integraal onderdeel van de installatie. Dat systeem helpt om de opgewekte zonnestroom maximaal te laten renderen en het energieverbruik te optimaliseren. Op basis van de inzichten uit dit pilootproject wil de bank binnen afzienbare tijd gelijkaardige oplossingen voor haar klanten uitwerken.

Barometer en inzichten

In KBC Mobile reikt KBC nu al een aantal nieuwe tools aan – een energiebarometer en energie-inzichten – die klanten helpen slimmer om te gaan met energie en geld te besparen. Daarmee wil de bank het collectieve bewustzijn vergroten en klanten helpen bij de duurzame transitie.

De energiebarometer geeft een prognose van het verwachte stroomverbruik in België en van de verhouding beschikbare zon- en windenergie. Hij wakkert bewustzijn over energieverbruik en piekmomenten aan.

Energie-inzichten volgt – in het geval van een digitale meter bij Fluvius – het exacte verbruik op en signaleert onverwachte pieken of dalingen. Bij een analoge meter of een digitale meter bij een andere netbeheerder maakt de tool een inschatting van het verbruik, gebaseerd op het type woning en het verbruik van het afgelopen jaar.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.