renoveren duurzaam wonen

KBC vergemakkelijkt kiezen voor duurzaam wonen door investering in Setle

KBC Bank investeert 1,5 miljoen euro in de Belgische start-up Setle. Bij de aankoop van een woning geeft het online platform van Setle een realistisch beeld van de (duurzame) renovatiekosten. De investering laat Setle toe om verder te groeien tot scale-up.

In 2020 positioneerde het Belgische bedrijf Setle zich op de vastgoedmarkt als partner voor makelaars. Het online platform geeft een realistisch beeld van de (duurzame) renovatiekosten boven op de aankoopprijs. Interessant voor de vastgoedmakelaar én voor de KBC-klant. Die heeft zo minder zorgen tijdens de huizenjacht of bij de renovatievraag.

Juist beslissen

Setle werkt momenteel samen met 425 vastgoedmakelaars. Tot dusver zorgde het platform voor een totaal gesimuleerde waarde van 175.593.005 euro  aan verbouwingen. Thibaut Nivelles, CEO van Setle: “De fors gestegen energieprijzen en het toenemend belang van een duurzame energietransitie maken het voor wie bouwt of koopt niet altijd makkelijk om door het bos de bomen te zien. Met Setle streven we ernaar om wie koopt of verbouwt, te helpen de juiste beslissingen te nemen in het verbouwproces.”

“Een woning kopen, verbouwen, beter isoleren, energiefactuur betaalbaar houden … Gezinnen weten soms niet waar eerst te beginnen en zitten met veel vragen”, aldus Karin Van Hoecke, verantwoordelijk voor Innovatie in Divisie België van KBC Groep. “De investering in Setle is een volgende stap in het maximaal ontzorgen van onze klanten bij het renoveren en energiezuiniger maken van hun woning.”

Efficiëntere woningjacht

De Setle-renovatietool biedt doorgedreven ondersteuning in de pre-aankoopfase. Het biedt een overzichtelijk kostenplaatje in een gebruiksvriendelijke interface waardoor de woningzoektocht voor zowel makelaars als kandidaat-kopers efficiënter en transparanter verloopt.

Vastgoedmakelaars die een jaarlijkse licentie betalen aan Setle kunnen particuliere kopers en verbouwers real-time inzicht geven in de totaalkost van al hun panden – inclusief de raming van verbouwkosten, kosten om het energielabel en -verbruik te verbeteren, mogelijke subsidies en premies en vergelijkingen van aannemersoffertes. Tegelijk kan de makelaar een andere woning voorstellen die op basis van de renovatie-inschatting door Setle interessanter kan zijn voor de kandidaat-koper.

Verschillende banken, waaronder KBC Bank, aanvaarden het rapport als onderdeel van de kredietaanvraag. De klant hoeft dus niet meer op zoek naar offertes en ramingen.

Contact met aannemers

Kandidaat (ver)bouwers krijgen via Setle zicht op marktconforme tarieven voor verbouwingswerken en kunnen  gemakkelijk de renovatiekosten berekenen voor het pand dat ze op het oog hebben. Zo hebben ze ineens een goede leidraad om de tarieven van hun aannemer mee te vergelijken.

Setle staat real-time in contact met aannemers, waardoor het markttrends en actuele marktprijzen onmiddellijk detecteert. Klanten kunnen op elk ogenblik een up-to-date renovatierapport genereren dat rekening houdt met specifieke wensen – bijvoorbeeld qua afwerking. Bij grote prijsschommelingen (bestaande premies die vervallen of nieuwe die erbij komen) worden ze proactief geïnformeerd.

Setle blijft beschikbaar voor niet-KBC-klanten en andere banken.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.