tweede vlaamse klimaattop

Klaar voor de tweede klimaattop?

19 april was een belangrijke dag voor ons klimaatbeleid: de Vlaamse Overheid organiseerde de eerste Vlaamse klimaattop! ecoTips was erbij en hoorde wat Vlaanderen van plan was. 

Dat was om te beginnen vooral veel vergaderen en rond de tafel zitten. Sinds april werken belanghebbenden en beleidsmakers via specifieke rondetafels samen om sneller, slimmer en fundamenteler op weg te gaan naar een koolstofarme economie en samenleving. Bekijk hier de presentaties en verslagen van de verschillende klimaatrondetafels.

Op donderdag 1 december 2016 is er in de Ghelamco Arena (Gent) de tweede Vlaamse Klimaat- en Energietop en ontdekken we of Vlaanderen er tegen 2020 zal staan als energie- en klimaatvoorbeeld…

Klimaatengagementen

Zo’n 70 organisaties bleven niet bij de pakken zitten en maakten vrijwillig één of meerdere klimaatengagementen bekend. Ze dagen jou én de overheid uit om het minstens even goed te doen.

Bekijk de ingediende engagementen, deel ze op sociale media, voeg een reactie toe of geef je waardering.

Een van die engagementen komt van projectontwikkelaar Re-Vive, het eerste Belgische bedrijf dat een B-Corp label kreeg en een goede leerling van het CO2-reducerende ondernemerschap. Re-Vive engageert zich om enkel nog nieuwe stadswijken op basis van hernieuwbare energie te ontwerpen en bouwen.

Nicolas Bearelle, CEO van Re-Vive, reikt 10 must-do’s aan, goede praktijken om op individueel, nationaal en ondernemingsniveau de CO2-uitstoot te verminderen.

datum: 23 november
bron: www.vlaamseklimaattop.be

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.