KLIMAAT – 5 manieren waarop je bedrijf Sign For My Future kan steunen

200.000 handtekeningen verzamelde het burgerinitiatief Sign For My Future op enkele maanden tijd. Wie de campagne steunt vraagt aan de regeringen van de toekomst om dringend acties te ondernemen om de klimaatopwarming tegen te gaan.

In een vorig artikel vertelden we al welke rol onze bedrijfsleiders spelen in het verloop van de campagne. Als onderneming kan je immers veel meer doen dan tekenen… Ben jij ook klaar om actie te ondernemen? Dan geven we je graag wat inspiratie mee. Hier vind je 5 manieren waarop je bedrijf Sign For My Future kan steunen.

 1. Teken voor de toekomst
  Dat doe je eenvoudigweg door te surfen naar www.signformyfuture.be.
 2. Voeg het “Sign For My Future”-logo toe aan je Facebook-profielfoto. 
  Deze optie krijg je automatisch na het tekenen van de petitie.
 3. Informeer je medewerkers over het klimaatbeleid en motiveer hen om te tekenen.
  BNP Paribas Fortis daagde zichzelf bijvoorbeeld uit om 10.000 handtekeningen te verzamelen via een gepersonaliseerde URL. Daarnaast hing het bedrijf de kantoren vol affiches. Medewerkers konden de petitie ook op twee locaties komen tekenen op een grote muur. Unilever nodigde vzw Klimaatmandaat dan weer uit voor een Town Hall meeting met alle medewerkers. De mogelijkheden zijn eindeloos. Waarom zou je bijvoorbeeld niet elke vergadering laten starten met een gezamenlijk tekenmoment?
 4. Zet de communicatiekanalen van je bedrijf in om de campagne bekend te maken. 
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan je website, nieuwsbrief, corporate magazine, social media-profielen,…EDF Luminus bracht op haar bedrijfsblog bijvoorbeeld  een artikel over verschilmakers David Leyssens en Herlinde Baeyens.
  Ook een beursstand kan een nuttig communicatiekanaal zijn. Eneco bood zo aan de bezoekers van Batibouw de mogelijkheid om ter plaatse te tekenen.
  Daarnaast kan je bij vzw Klimaatmandaat tal van banners, affiches, social media visuals, teksten en zelfs e-mailhandtekeningen opvragen. Vergeet ook zeker niet om de hashtag #signformyfuture te gebruiken!
 5. Word het gezicht van Sign For My Future. 
  Neem een leuke verticale video op waarin jij vertelt wie je bent en waarom je de campagne steunt. Op het einde van je boodschap steek je jouw duim omhoog, het symbool van Sign for my Future. Nadien stuur je het filmpje naar koen.vertommen@signformyfuture.be. Hij zal een tekst en eindpancarte toevoegen aan je video. Misschien wordt je filmpje dan net als dat van Frances Lefebure of Toerist LeMC op de sociale media-kanalen van Sign for my Future gepost. Je krijgt de afgewerkte versie toegestuurd, zodat je hem ook zelf kan posten. Te ingewikkeld? Plaats dan gewoon een leuke foto met opgestoken witte duim, voeg een woordje uitleg toe en tag Sign For My Future.

Weet je al hoe je kan helpen? Of wil je er graag even over brainstormen met vzw Klimaatmandaat? Neem dan zeker even contact op met Charlotte Vroemans via Charlotte.vroemans@signformyfuture.be.

Tekst: Katrien van Miert
Foto’s: Sign for my Future

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.