App For Good stimuleert klimaatvriendelijke levensstijl

For Good is een start-up uit Antwerpen die duurzaamheid leuk, eenvoudig en laagdrempelig wil maken. Dit met behulp van een mobiele app en ecologische Challenges voor bedrijven. De app en Challenge brengen bijna je volledige ecologische voetafdruk in kaart en zijn daarin uniek. Gaandeweg reikt de app tips aan om je voetafdruk te verkleinen. In de komende maanden zal For Good een nieuwe manier uitwerken om de impact van je voeding te bepalen. De start-up werkt daarvoor samen met de Rijksuniversiteit van Groningen die gespecialiseerd zijn in gedragsveranderingen op vlak van duurzaamheid.

Opwijkse school bespaart 88 ton CO2 dankzij gebruik For Good app

95 leerlingen van het zesde middelbaar van het VKO Opwijk spaarden op 5 maanden tijd maar liefst 88 ton CO2 uit. Volgens de maatschappelijke milieuorganisatie Ecolife komt dat overeen met wat 13.000 wagens op 1 dag uitstoten in België. De VKO-leerlingen slaagden in hun opzet dankzij de For Good Challenge, een duurzaamheidsgame waarbij je met een app op je smartphone je ecologische voetafdruk verlaagt.

Leraar Klaas De Nil van het VKO Opwijk zocht naar een manier om zijn leerlingen op een leuke manier bewust te maken van een duurzame levensstijl en kwam uit bij de start-up For Good. Die ontwikkelde een mobiele app die werkt als een game en mensen helpt om duurzaamheid te integreren in hun dagelijks leven.

De zesdejaars van het VKO Opwijk gingen, met de steun van de hele school én de gemeente Opwijk, in januari aan de slag met de For Good Challenge. De uitdaging: de klas die tegen juni 2017 de meeste CO2 uitspaart, wint! Via de app kregen de leerlingen tips & tricks om duurzamer te leven. Daarnaast organiseerde de school activiteiten om nog meer CO2 uit te sparen. Welke impact dat had op het klimaat, konden de leerlingen opvolgen via de Challenge website.

Klaas De Nil, leraar VKO Opwijk: “Het is duidelijk dat jongeren bezorgd zijn om het klimaat maar het is niet eenvoudig om te weten hoe je zelf je steentje kunt bijdragen. Via de For Good app kregen de leerlingen praktisch advies dat ze gemakkelijk konden toepassen in hun eigen leven: naar school komen met de fiets in plaats van je te laten afzetten met de wagen, opladers uit de stekker trekken, minder vlees eten en letten op de afkomst van je voeding. We zijn heel trots op de inzet van onze leerlingen. Hopelijk nemen ze dit mee voor de rest van hun leven.”

(bron: For Good)

 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.