KLIMAAT – Ook bedrijven drijvende kracht achter Sign For My Future

We hebben er té lang op moeten wachten. Maar de voorbije maanden eiste de klimaatproblematiek eindelijk haar rechtmatige plek op in het sociale en politieke debat. Surfend op een internationaal momentum, weten diverse organisaties luider dan ooit te verkondigen hoe en waarom we actie moeten ondernemen. Eén daarvan is Sign For My Future, een burgerinitiatief dat er ondertussen meer dan 200.000 Belgen toe bewoog hun krabbel te zetten onder drie duidelijke klimaateisen. En ook onze Belgische bedrijven droegen daar een steentje aan bij.

Bezorgdheden en opportuniteiten

Aangezien je jezelf momenteel op de website van ecoTips bevindt, denk je waarschijnlijk wel eens na over ecologie en duurzaam ondernemen. We moeten je waarschijnlijk niet meer vertellen dat de klimaatopwarming drastisch zal inhakken op de levenskwaliteit van onze (klein-)kinderen. En je bent er misschien zelfs van overtuigd dat een duurzamere samenleving ook een sterkere economie, meer jobs, een schonere lucht en gezondere mensen met zich meebrengt. Deze bezorgdheden en opportuniteiten dreven initiatiefnemers Guy Weyns, Director Marketing & Mobility bij De Lijn, en Koen Verwee, voormalig CEO van De Persgroep, er reeds in 2016 toe om actie te ondernemen.

Advertising
 

Vzw Klimaatmandaat

Ondanks de steeds luider klinkende stem van klimaatactivisten en milieubewegingen, zagen de twee bezorgde vaders dat Belgische politici weinig tot geen oor hadden voor een ambitieus klimaatbeleid en nood hadden aan een breed draagvlak om op terug te vallen. Om dit te counteren  richtten Guy Weyns en Koen Verwee in 2017, samen met een 15-tal gelijkgestemden, de vzw Klimaatmandaat op. The Shift, het Belgische netwerk voor bedrijven, NGO’s en organisaties die streven naar een duurzame samenleving, werd betrokken om o.a. de praktische kant van het verhaal uitvoering te geven. Met de campagne Sign For My Future tracht het burgerinitiatief nu om politici in te laten zien dat de kiezer net op een krachtig klimaatbeleid zit te wachten, ook als hij daar zelf een aantal nadelen van zal ondervinden. En hoe kan dat beter dan door de burger te vragen om dat zwart op wit te verklaren?

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis