Krëfel koopt multimedia-apparatuur terug voor hergebruik of recyclage

Met Buy Back koopt Krëfel voortaan smartphones, tablets, spelconsoles en Macbooks terug – ook als ze elders aangekocht zijn. Het Buy Back-bedrag wordt betaald in de vorm van een waardebon of overgemaakt op een bankrekening.

Vandaag hebben alle Belgen samen 49 miljoen ongebruikte elektrische apparaten in huis. Sommige daarvan werken nog, andere niet meer. Krëfel wil nu een deel van die apparaten een tweede leven geven of – wanneer ze niet meer opgeknapt of hersteld kunnen worden – recycleren en zo de grondstoffen recupereren.

In een eerste fase is de Buy Back-dienst van toepassing op specifieke multimedia-apparatuur zoals smartphones, tablets, spelconsoles en Macbooks. Andere apparaten of categorieën volgen in de loop van 2023.

Toestellen uit de kast

Het bedrijf wil met de actie niet alleen zijn duurzaamheidsstrategie verder concreet maken maar ook tegemoetkomen aan de verwachtingen van de klanten op het vlak van ecologie en koopkracht. “Het is van essentieel belang dat de Belgen zich ervan bewust worden dat de toestellen in hun kast een waarde hebben en dat die toestellen een extra sleutel vormen tot het succes van de kringloopeconomie”, aldus Frédéric Berghmans, communicatiedirecteur bij Krëfel.

Een toestel inleveren kan online via buyback.krefel.be of via de Krëfel-winkels. In de winkels kijkt een medewerker het toestel na en bepaalt zo de restwaarde. Elk apparaat, ook als het niet in een Krëfel-winkel is gekocht, wordt ter plaatse gecontroleerd op algemene staat en werking.

Refurbished

Het toestel wordt in drie minuten geschat. Daarna kan de klant meteen naar huis kan vertrekken met het bedrag van de Buy Back in handen of op de bankrekening. Om de waarde van hun product te kennen is er online ook een mogelijkheid om een eerste schatting te maken.

CircularX, dat ook instaat voor het softwareplatform, haalt de producten op om ze na te kijken, te repareren en opnieuw te verpakken. Daarna worden ze bij Krëfel opnieuw verkocht als refurbished producten.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.