Kringlopen sluiten een kwestie van ecologische beschaving

KBC en Cera organiseren, in samenwerking met Plan C, de vierde Horizon 2050-lezing en aansluitende netwerklunch. Het thema is circulaire economie. 

Advertising
 

Herman Wijffels (1942) is een vurig pleitbezorger van de circulaire economie. Hij is bestuurder van Circle Economy, de in 2010 opgerichte Nederlandse coöperatie die de overgang naar een circulaire economie wil versnellen. Ze doet dit door het verstrekken van inzicht in hoe een circulaire toekomst eruit zou kunnen zien en door scenario’s te ontwikkelen voor de weg ernaartoe. Circle Economy stelt haar leden bovendien een krachtig netwerk, tools en ervaring ter beschikking om de omslag concreet te realiseren.

Herman Wijffels was van 1986 tot 1999 voorzitter van Rabo Bank. Vervolgens werd hij voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Momenteel is hij naast bestuurder van Circle Economy ook co-voorzitter van Worldconnectors, een Nederlandse denktank die zich inzet voor een duurzame, vreedzame en rechtvaardige wereld, en hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit Utrecht.

Johan Van Gompel, senior economist KBC, leidt de lezing in met een overzicht van potentieel en obstakels voor de omslag naar een circulaire economie.

Wim Eraly, Algemeen Directeur Corporate Banking KBC, neemt de rol van voorzitter op zich.

Praktisch

De lezing vindt plaats op 20 mei van 11.30 tot 14 uur in het Herman Teirlinckauditorium van KBC, Havenlaan 2, 1080 Brussel.
Bekijk het volledige programma.

Deelname is gratis, maar inschrijven voor 14 mei is verplicht op hospitality@kbc.be met onderwerp ‘Horizon 2050’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.