Fastned verdrievoudigt omzet en breidt netwerk uit tot meer dan 1.000 laders

Europees snellaadbedrijf Fastned zag de laadomzet in het derde kwartaal van 2022 met 217 procent toenemen. Het bedrijf opende nieuwe stations en breidde bestaande stations uit om de groeiende vraag op te vangen. Het netwerk van Fastned telt nu meer dan duizend laders.

“Onze sterke omzetgroei heeft zich in het derde kwartaal van 2022 voortgezet”, aldus Michiel Langezaal, CEO van Fastned. “We verdrievoudigden onze laadomzet in vergelijking met vorig jaar, dankzij een aanhoudend sterke toename van het aantal elektrische voertuigen in onze markten, en dankzij meer en grotere stations in ons netwerk.”

Het bedrijf heeft nu meer dan duizend laders in gebruik in de zes landen waarin het actief is. Twintig locaties zijn momenteel in aanbouw. Om de impact van de stijgende energieprijzen te beperken, heeft Fastned sinds 1 augustus en/of 1 september de prijzen in alle markten verhoogd. Door de volatiele energiemarkten gaat het bedrijf zijn prijzen maandelijks evalueren en bijsturen indien nodig. Prijsstijgingen tijdens het kwartaal hebben geen merkbare invloed gehad op de hoeveelheid verkochte energie.

Momentum

“Hoewel sommigen vrezen dat de huidige hoge energieprijzen de energietransitie zouden kunnen vertragen, zie ik een toenemend momentum bij zowel overheden, bedrijven als burgers om de overstap naar schone, hernieuwbare energie te steunen”, aldus Langezaal.

Het netwerk van laadstations van Fastned maakte 68,5 miljoen elektrische kilometers mogelijk en hielp naar schatting 10.785 ton CO2 te vermijden. Het volume geleverde hernieuwbare energie bereikte 13,7 GWh, een stijging van 148 procent tegenover het derde kwartaal van 2021.

Stijgende inkomsten

Ondanks de energiecrisis blijven de inkomsten stijgen. De omzet gerelateerd aan opladen bedroeg 10,1 miljoen euro in het derde kwartaal van 2022, een stijging van 217 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. De resultaten werden gedreven door een sterk marktmomentum voor elektrische voertuigen (BEV), waarbij de voorraad geregistreerde BEV jaar op jaar met meer dan 40 procent toenam in de Nederland, 70 procent in Duitsland en 76 procent in het Verenigd Koninkrijk. De geannualiseerde omzet bedroeg in het derde kwartaal 40 miljoen euro.

Fastned breidde zijn netwerk uit door nieuwe locaties te verwerven en nieuwe stations te openen. Aan het einde van het derde kwartaal heeft Fastned een totaal aantal aangekochte locaties van 359 verworven (+33 locaties tot nu toe dit jaar).

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.