Leasingbedrijven maken omslag naar e-auto’s

De wagen van de toekomst is elektrisch, hoor je vaak. Klopt dat nog? Is de elektrische auto niet eerder de auto van vandaag? Het gaat in elk geval hard in de sector. De meeste merken hebben al hybride of volledig elektrische modellen. Een aantal nieuwe automerken produceert intussen alleen maar elektrische voertuigen. En dat blijkt een groeimarkt te zijn. Tesla maakte tot nu toe het meest furore. Maar er zijn nog andere nieuwkomers. Ook in de markt van elektrische motorfietsen, overigens. Nu leasingmaatschappijen elektrische wagens aanbieden en de regering vanaf 2026 enkel nog aan zero-emissiewagens belastingvoordelen toekent, staan we misschien voor een snelle doorbraak.

LeasePlan is een internationaal bedrijf dat 1,8 miljoen voertuigen in meer dan 30 landen beheert. In België nam LeasePlan tien jaar geleden als eerste leasingmaatschappij een elektrische wagen in haar gamma op. Vorige maand schakelden 30 medewerkers – meer dan 60% van de 250 medewerkers rijden vandaag reeds elektrisch – over op een elektrische wagen van Polestar. Dat type wagen zit ook in het aanbod naar klanten.

Advertising
 

Hoe LeasePlan Belgium en Polestar samen richting klimaatneutrale autokilometers evolueren.


Hoe komt een leasingmaatschappij bij een aanbod van elektrische wagens? Wij vroegen het aan Johan Portier, Managing Director van LeasePlan Belgium: “In 2017, na een denkoefening over de toekomst van ons bedrijf, kozen we resoluut voor een visie waarin duurzaamheid centraal staat: we willen tegen eind 2021 heel onze personeelsvloot emissievrij krijgen. En tegen 2030 onze volledige vloot van bijna 2 miljoen wagens wereldwijd.” Het bedrijf wilde een maatschappelijk doel uittekenen en merkte dat de doelstelling van autobouwer Polestar daar helemaal mee overeen kwam. Portier: “Wij zijn daarin moeten groeien, Polestar is daarin geboren. Vanzelfsprekend werken we als leasingmaatschappij met alle constructeurs en automerken, maar voor een bedrijf als Polestar hebben we wel een boontje.”

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis