Beyond chocolate logo
(Beeld: Beyond Chocolate)

Leonidas ondertekent het ‘Beyond Chocolate’-charter en bevestigt zijn engagement voor meer duurzame cacao

Op 15 februari heeft Leonidas het ‘Beyond Chocolate’-charter ondertekend. Hiermee verbindt Leonidas zich ertoe samen te werken rond een hele reeks uitdagingen op het vlak van duurzame cacao, zoals het aanpakken van ontbossing en het verbeteren van het inkomen van  cacaoboeren. Dit initiatief past binnen een globaal plan van Leonidas om bij zijn beslissingen de mens en het leefmilieu centraal te stellen.

Sinds 1 oktober 2021 gebruikt Leonidas gecertificeerde cacao voor de productie van al zijn pralines. Daartoe heeft Leonidas gekozen voor de labels Rainforest Alliance en Cocoa Horizons, waarvan de programma’s uitstekende garanties bieden voor duurzame cacao.

Deze certificeringen komen in eerste instantie de 2.450 cacaoboeren en hun gezinnen ten goede , die hun levens- en arbeidsomstandigheden zien verbeteren. Door een behoorlijk en stabiel inkomen voor landbouwers te ondersteunen, draagt Leonidas op zijn manier bij tot een betere wereld voor mens en planeet.

Een volgende stap werd gezet op 15 februari van dit jaar toen Leonidas het ‘Beyond Chocolate’-charter ondertekende, een Belgisch initiatief waarbij de deelnemers zich ertoe verbinden actief ontbossing te bestrijden en de cacaoboeren een behoorlijk inkomen aan te bieden.

Het Secretariaat van Beyond Chocolate: “We zijn blij Leonidas te mogen verwelkomen in het Beyond Chocolate-partnerschap. Het is een grote stap voor de Belgische chocolade dat één van de grootste spelers in de Belgische chocoladesector onze ambitieuze verbintenissen op het vlak van duurzame ontwikkeling onderschrijft. We zijn verheugd over de recente aankondiging van Leonidas dat al zijn chocoladeproducten nu de labels Rainforest Alliance en Cocoa Horizons dragen. Met dit engagement zet Leonidas een belangrijke stap naar duurzaamheid. Wij kijken ernaar uit om verder te werken met Leonidas om de cacaoboeren een behoorlijk inkomen te garanderen en een einde te maken aan de aan cacao verbonden ontbossing.”

Philippe de Selliers, CEO van Leonidas: “We zijn bijzonder trots dat we dit charter kunnen ondertekenen om de hele Belgische chocoladesector duurzamer te maken. Met de ondertekening van het  Beyond Chocolate-charter gaat Leonidas nog een stap verder in zijn ambities. Bovendien willen we benadrukken dat alle initiatieven  die Leonidas voor een betere toekomst voor zowel de mens als de planeet onderneemt, niet worden doorgerekend in de verkoopprijs aan de consument.”

Naast zijn duurzame ambities blijft Leonidas uiteraard streven naar uitmuntendheid op het vlak van kwaliteit. De Meester-Chocolatiers van Leonidas garanderen immers verfijnde chocolade, versheid en kwaliteit, en kiezen voor chocolade van 100% pure cacaoboter, zonder palmolie.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.