Horst Kreuter
(Beeld: Horst Kreuter, Managing Director van Vulcan)

LG Energy Solutions tekent contract met Duitse CO2-vrije lithiumproducent Vulcan Energie Ressourcen

De twee ondernemingen LG Energy Solutions (LGES) en Vulcan Energie Ressourcen GmbH sluiten een lithiumhydroxide afnameovereenkomst. Vanaf 2025 zal ‘s werelds grootste fabrikant van lithium-ionbatterijen klimaatvriendelijk lithium uit Duitsland betrekken. Het is de bedoeling de Europese bedrijfslocatie te versterken en de toeleveringsketen van de automobielindustrie verder koolstofvrij te maken.

Als ‘s werelds grootste fabrikant van lithium-ionbatterijen voor elektrische voertuigen, heeft LGES zijn zinnen gezet op een groene toekomst. Om dit mogelijk te maken heeft de onderneming een lithiumhydroxideafnameovereenkomst gesloten met Vulcan Energie Ressourcen GmbH. Met deze samenwerking beogen beide ondernemingen de onafhankelijkheid en de economische kracht van de Europese batterij-industrie te versterken.

De overeenkomst heeft een initiële looptijd van vijf jaar, die met nog eens vijf jaar kan worden verlengd. De commerciële levering is gepland voor 2025. LGES zal 5.000 ton verwerkt lithiumhydroxide van batterijkwaliteit afnemen in het eerste jaar, oplopend tot 10.000 ton per jaar vanaf het tweede jaar van het contract.

De start van de afname is afgestemd op de voltooiing van de productiefaciliteiten door Vulcan. De eerste proefinstallatie is reeds operationeel in Rijnland-Palts. Vanaf 2025 zullen in totaal vijf fabrieken jaarlijks ongeveer 40.000 ton LCE van het waardevolle metaal produceren. Dit zal het mogelijk maken een jaarlijks productievolume van één miljoen e-auto’s te realiseren.

“Het is een mijlpaal om de grootste batterijfabrikant voor elektrische mobiliteit in de toekomst te mogen leveren! Het signaal dat LGES afgeeft aan een hele sector is opmerkelijk. Het koolstofvrij maken van de toeleveringsketen voor de automobielsector is een van de belangrijkste hefbomen voor het succes van elektromobiliteit. Het was voor ons belangrijk om korte transportroutes te kunnen aanhouden om ons klimaatvoordeel hoog te houden. Met de gerichte batterijproductie in Europa blijft het lithium in de regio en versterkt het onze economische ruimte. Dat was belangrijk voor ons,” aldus Horst Kreuter, Managing Director van Vulcan.

Meer ecoTips artikels over Lithium-ion batterijen

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.