Localimus

Localimus lanceert slimme koelkasten voor de werkplek

Localimus, de Belgische scale-up die een digitaal bedrijfsrestaurant heeft ontwikkeld, lanceert vandaag een geconnecteerde koelkast voor de werkplek. Dit nieuwe aanbod komt ter aanvulling van het bestaande leveraanbod, waarbij medewerkers hun lunches rechtstreeks kunnen bestellen bij lokale traiteurs. Dankzij de moderne RFID-technologie worden de producten automatisch gescand en wordt het bedrag rechtstreeks van het online account gedebiteerd. In de koelkasten zullen voornamelijk lokale en korte-lus producten terug te vinden zijn. 

Vandaag bieden bedrijven vaak oplossingen aan voor de middaglunch in de vorm van een (digitaal of fysiek) bedrijfsrestaurant, met maaltijden om ter plaatse te eten of meteen mee te nemen. Voor een tussendoortje buiten het middaguur is dat echter veel minder vanzelfsprekend en bieden bedrijven vaak geen alternatieven.

Om dit te verhelpen lanceert Localimus vandaag de geconnecteerde koelkast voor de werkplek. Deze nieuwe oplossing komt ter aanvulling van het bestaande delivery-aanbod, waarbij medewerkers hun maaltijden rechtstreeks bestellen bij lokale traiteurs. De werkomgeving wordt steeds flexibeler, en Localimus wil hier een antwoord op bieden met een gezond en gevarieerd aanbod 24 u op 7. De koelkasten zullen vaak aangevuld worden met lokale en korte-lus producten (yoghurts, slaatjes, kleine maaltijden etc.) die in lijn liggen met de duurzame doelstellingen van de scale-up.

De koelkasten worden uitgerust met de Radio Frequency Identification (RFID)-technologie. Dankzij slimme labels verbonden met radiofrequentie herkent het ingebouwde systeem de voedingswaren automatisch. De medewerkers moeten de gekozen producten dus niet meer scannen. Het bedrag wordt in realtime verrekend in het account. 

Compleet aanbod

Met de lancering wil Localimus inspelen op de groeiende vraag naar gezonde maaltijden beschikbaar 24u op 7. De scale-up ziet de slimme koelkasten als perfecte aanvulling op haar bestaand digitaal bedrijfsrestaurantconcept. Waar leveren via het digitaal bedrijfsrestaurant doorgaans een grotere keuze geeft, bieden de koelkasten een onmiddellijk beschikbare versnapering voor een last minute hongertje. Medewerkers kunnen beide oplossingen combineren en ’s middags bijvoorbeeld bij hun lokale traiteur bestellen, en in de namiddag een tussendoortje halen uit de koelkast naast de koffiemachine. 

Morgan Vanderelst, oprichter van Localimus: “We zien een aanzienlijke toename van bedrijven die de werkplek aantrekkelijker willen maken. Inspelen op de cateringnoden van de medewerkers draagt steeds meer bij aan het welzijn op de werkvloer. Met ons geïntegreerd aanbod bieden we het beste van de 2 werelden aan: gezonde afwisseling en beschikbaarheid 24 u op 7. Door samen te werken met lokale traiteurs dragen onze klanten bij tot de lokale economie. De ecologische voetafdruk van onze gebruikers wordt bovendien met de helft verminderd vergeleken met het traditionele bedrijfsrestaurant.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.