Luc Vankrunkelsven in 3 boeken gevat

Een aantal maanden geleden kreeg ik het boek Voeten in Braziliaanse aarde van Luc Vankrunkelsven toegestuurd. Het is niet abnormaal dat ik boeken toegestuurd krijg, meestal in de hoop dat ik deze voor ecoTips recenseer. Maar normaal gezien vraag ik zelf gericht recensie exemplaren aan. Dit boek had ik niet aangevraagd. Nadat ik er even in gebladerd had, had ik het aan de kant gelegd. Ik had nog niet beslist wat ik ermee zou doen. 

Net voor de kerstvakantie heb ik het toch opnieuw vastgenomen en ben erin begonnen. Het zijn tenslotte maar 120 pagina’s. Dus ik dacht: “Veel tijd heb ik er niet aan te verliezen.”

Advertising
 

Het boek Voeten in Braziliaanse aarde, is eigenlijk een boek over de boeken van Luc Vankrunkelsven. Ik had nog geen enkel boek van de auteur gelezen dus vermoedelijk was ik de ideale lezer voor dit boek.

Maar eerst een korte introductie over Luc Vankrunkelsven.

Wie is Luc Vankrunkelsven?

Luc Vankrunkelsven is norbertijn van Averbode en medewerker van wervel.be. Hij leeft en werkt deels in Brazilië en deels in Europa. Hij werkte eerst in Zuid-Brazilië met een boerensyndicaat van kleine, familiale boeren. Op vraag van Braziliaanse bewegingen thematiseert hij in Europa sinds tien jaar de Cerrado, een savannegebied van twee miljoen km2 in het hart van Brazilië. Met zijn 40 miljoen jaar is dit één van de oudste en waardevolste ecosystemen ter wereld. Het gebied wordt sterk bedreigd door monocultuur soja voor de kippen en varkens van Europa en China. Stilaan beginnen grotere bewegingen zoals Friends of the Earth-Europe, Greenpeace, WWF en Fern de bescherming van de Cerrado in hun sensibliseringswerk op te nemen.

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis