Baanbrekers Multimodaal Vlaanderen
(Beeld: Multimodaal Vlaanderen)

Martine Hiel, Eutraco en Saint-Gobain Gyproc winnen de multimodale Baanbrekers-awards 2021

Tijdens het live Corona safe-event in Technopolis Mechelen heeft logistiek Vlaanderen zijn stem uitgebracht voor de genomineerde baanbrekende multimodale projecten. Werden verkozen: Saint-Gobain Gyproc als multimodale verlader 2021, Eutraco als multimodale dienstverlener 2021 en tot slot werd Martine Hiel bekroond tot multimodale ambassadeur 2021.

Baanbrekers is een initiatief van Multimodaal.Vlaanderen, het multimodale adviespunt van VIL.

Nominatie door jury en live voting

Alle bedrijven die met een project, initiatief of realisatie konden aantonen een bijzondere bijdrage te leveren aan de mobiliteit in Vlaanderen, kwamen in aanmerking voor een award. Een professionele en diverse jury selecteerde de vier genomineerden, die hun project voorstelden in Technopolis Mechelen. De eventdeelnemers beslisten wie de winnaars werden via live voting. De award voor multimodale verlader werd uitgereikt door Benoît Gilson, gedelegeerd bestuurder van Infrabel, de winnende multimodale dienstverlener werd bekroond door Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg.

Een week voor het event werd via online voting de persoonlijke eretitel ‘Multimodale Ambassadeur 2021’ reeds verkozen. Deze ging naar Martine Hiel, Managing Director bij Hutchison Ports Belgium.

Martine Hiel: “Ik ben vereerd met de titel van multimodale ambassadeur. Na meer dan een kwarteeuw aan de kar te trekken, is het een blijk van waardering door de sector zelf. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om alle collega’s te stimuleren om verder aan de multimodale weg te timmeren.”

Uniek initiatief in Vlaanderen

Baanbrekers wil bedrijven in Vlaanderen inspireren om de multimodale omslag te maken. Vlaams Minister Lydia Peeters treedt Multimodaal.Vlaanderen hierin bij:

“Versneld inzetten op het verduurzamen van goederentransport is als logistieke topregio essentieel. De toekomst van mobiliteit is meer dan ooit multimodaal, waarbij transport over de weg, het water en het spoor hand in hand gaan. We moeten bedrijven overtuigen dat multimodaal transport de juiste weg is. Ik hoop dat de genomineerde Baanbrekers een voorbeeld zijn voor vele andere bedrijven. Alleen door samen te werken en kennis en ervaring te delen en goede voorbeelden zichtbaar te maken, zullen we deze mobiliteitsomslag kunnen realiseren.”

Meer ecoTips artikels over multimodaliteit

Meer ecoTips artikels over mobiliteit

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.