Met jouw onderzoeksproject de regio versterken!

Iedereen kan de komende maand meedenken in het ‘Moving Minds – Call for Research Ideas 2016’– project. Voor het eerst geeft een Vlaamse hogeschool je de kans om mee te bepalen welke onderzoeksprojecten prioritaire aandacht verdienen. Dien voor 20 april je idee in via deze website.

Hogeschool UC Leuven Limburg (UCLL) zoekt ideeën of noden in jouw bedrijf die onderzoekspower kunnen gebruiken. Heb jij een voorstel dat de regio Limburg en Vlaams-Brabant kan versterken? Of zie je kansen om de samenleving op een positieve manier te beïnvloeden? 

Wie mag er meedoen?

Iedereen kan projecten indienen: bedrijfsleiders, vrijwilligers van organisaties, scholen, zorginstellingen, … De projecten moeten een meerwaarde betekenen voor drie focusgebieden: duurzaam ondernemen, intelligente zorg en uitdagend onderwijs. 

Welke ideeën en projecten komen in aanmerking?

UCLL zoekt voornamelijk kortlopende (1 jaar) onderzoeksprojecten, op te starten vanaf academiejaar 2016-2017.

De focus ligt op regionale versterking binnen Limburg en Vlaams-Brabant. Individuele noden en uitdagingen worden als studieproject weerhouden als de aangereikte oplossing universeel bruikbaar is en ook anderen ten goede komt. Lees hier enkele inspirerende voorbeelden.

Hoe beslist UCLL?

Je kan tot 20 april één of meerdere projectvoorstellen indienen. Op 22 april wordt hieruit een eerste prioriteitenlijst opgesteld, in overleg met een Raad van honderd experten. Bedrijfsleiders, vakspecialisten, ervaringsdeskundigen, studenten, … debatteren mee over de prioriteiten. Hiervoor hanteren ze uiteenlopende criteria, van praktische haalbaarheid en complexiteit tot maatschappelijk voordeel en innovatief karakter. Volg hier het traject en de resultaten van de gekozen projecten.

Waarom doet UCLL dit? 

De hogeschool wil geen geïsoleerd eiland zijn. Geen hokjesdenken. Innovatief onderwijs vergt innovatief onderzoek. UCLL wil haar studenten opleiden in de wereld van vandaag en morgen. Dat kan alleen door hen buiten het terrein van de campus en buiten hun eigen comfortzone te brengen. De focus ligt meer dan ooit bij samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dus: samenwerken met jou.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.