Mini-EV’s Duo en Bento brengen stedelijke micromobiliteit dichterbij

Renault lanceert de Duo, een bijzonder compacte, volledig elektrische wagen die ontworpen is voor mobiliteit in de stad. De bedrijfswagenvariant Bento mikt op zakelijke klanten die een oplossing zoeken voor hun last-mile-diensten. De wagens zijn beschikbaar via verschillende abonnementsformules.

De Duo heeft een achterin geplaatste elektromotor die de achterwielen aandrijft en is verkrijgbaar in twee versies. De ene heeft een topsnelheid van 45 km/u en mag bestuurd worden door iedereen vanaf 16 jaar met een bromfietscertificaat of rijbewijs B. De andere heeft een topsnelheid van 80 km/u en mag uitsluitend met een rijbewijs B bestuurd worden. De verwachte actieradius: 140 kilometer. De Duo is bovendien stil, trilt niet en heeft een airbag in het stuur.

Klein en recycleerbaar

Centraal bij de ontwikkeling: ecologie en zuinigheid. Het doel is om minimaal 50 procent gerecycleerde materiaal te gebruiken voor de productie, terwijl de Duo voor 95 procent recycleerbaar moet zijn aan het einde van zijn levenscyclus. De afmetingen zijn bijzonder compact: een lengte van 2,43 meter, een breedte van 1,30 meter en een hoogte van 1,46 meter. In een standaard parkeerplaats passen overdwars zelfs drie Duo’s.

De motorkap aan de voorzijde van de Duo biedt toegang tot de laadkabel die permanent aan het voertuig is bevestigd. De kabel heeft een huishoudelijke of Type 2-stekker. Die laatste is geschikt om te laden bij openbare laadpunten.

Met zijn twee zitplaatsen achter elkaar sluit de Duo zich aan bij de wereld van de micromobiliteit. De bestuurdersstoel is over een lengte van 20 centimeter verschuifbaar om de toegang tot de achterste zitplaats te vereenvoudigen. Aan weerszijden van de bestuurdersstoel zijn opbergvakken te vinden om twee koffers van handbagageformaat mee te nemen. De achterste zitplaats biedt voldoende ruimte om een passagier van 1,80 meter comfortabel te laten meerijden.

Abonnementformules

Voor particuliere klanten biedt Mobilize, de mobiliteitsoplossingen van Renault, flexibele abonnementen aan vanaf drie maanden huur. De maandelijkse aflossingen hangen af van de huurperiode. Dankzij een digitaal kanaal kunnen klanten hun Duo eenvoudig online bestellen op een speciale website.

Voor zakelijke klanten zullen langlopende huurcontracten worden aangeboden via Mobilize Financial Services. De aanbiedingen voor ondernemingen hebben een pakketvorm. Dankzij het geoptimaliseerde ontwerp kan de Duo de operationele kosten van wagenparken aanzienlijk verlagen in vergelijking met een elektrische stadsauto met vier plaatsen.

“Met zijn abonnementsformules biedt Mobilize ook diensten op het gebied van fabrieksgarantie, onderhoud, verzekering en laadoplossingen. Dit all-in-pakket-biedt particuliere en zakelijke gebruikers gemoedsrust”, aldus Corinne Pakey, Product Performance Leader voor de Mobilize Duo en Bento.

Laadvolume van 700 liter 

De Bento is de bedrijfswagenvariant van de Duo. Die bezit dezelfde uiterlijke kenmerken maar richt zich tot zakelijke klanten die een compact, volledig elektrisch voertuig voor last-mile-diensten zoeken.

De Bento heeft achterin een gesloten laadruimte op de plaats van de passagiersstoel. Dankzij optimaal ruimtegebruik biedt hij een nuttig laadvolume van bijna 700 liter. De twee asymmetrische portieren bieden een grote openingshoek (tot 140 graden). Een luik maakt het mogelijk om lange voorwerpen rechts van de bestuurder te vervoeren. De Bento wordt vanaf 2024 voor langetermijnverhuur aangeboden aan professionals.

“De Bento vertaalt de coole en sympathieke geest van de Duo naar de wereld van de bedrijfswagens. Hij maakt het mogelijk om zijn beroepsactiviteiten zichtbaar te maken in de openbare ruimte, maar ook om te voldoen aan de eisen van groeiende sectoren, zoals last-mile-diensten,” aldus Benjamin Manceau, productmanager Mobilize Duo en Bento.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.