Allego breidt netwerk uit met 1.300 laadpunten in Vlaanderen

Allego heeft de concessie van netbeheerder Fluvius gewonnen om de komende jaren in Vlaanderen 1.300 extra laadpunten te installeren. Dankzij deze investering van Allego heeft Vlaanderen een dekkend netwerk van openbare laadpunten in meer dan 300 deelnemende gemeenten.

Netbeheerder Fluvius schreef de laadpalenconcessie uit in opdracht van de Vlaamse overheid. Het is de vierde en laatste laadpalenconcessie in het kader van het CPT (Clean Power for Transport)-plan om Vlaanderen tegen eind 2020 te hebben voorzien van basislaadinfrastructuur. Daarvoor zullen 5.000 openbare laadpunten gespreid over heel Vlaanderen en 400 private laadpalen bij mensen aan huis worden geplaatst.

Allego won ook de drie eerdere laadpalenconcessies van de Vlaamse overheid in het kader van het CPT-plan en heeft inmiddels al ruim 3.000 openbare laadpunten geplaatst. Allego is de grootste aanbieder van openbare laadinfrastructuur in België.

Harold Langenberg, managing director Benelux bij Allego: “We zijn er trots op dat we, net als de afgelopen jaren, kunnen bijdragen aan de versterking van de elektrische mobiliteit in Vlaanderen. Een dekkend netwerk van oplaadpunten is een vereiste van e-rijders om over te schakelen naar een elektrische auto. Daarnaast zijn een toegankelijke aankoopprijs van het voertuig en lagere totale mobiliteitskosten ook essentieel voor de e-rijder. Terwijl veel omringende landen nu hun ambities opschalen om zowel de EV-laadinfrastructuur te plannen als de aankooppremies voor voertuigen te bouwen, lijken Vlaanderen en Brussel hier minder actief in. Dat vinden wij een gemiste kans. Wij roepen Vlaamse politici op om zo snel mogelijk een follow-up van het CPT-programma te definiëren, samen met de sector.”

         

               

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.