Netwerk supersnelle laadpunten in Europa in de maak

Nu elektrisch rijden meer ingang vindt, blijft de vraag hoe en waar we snel energie kunnen tanken wanneer we met onze elektrische wagen de baan op gaan.  

Daar speelt het bedrijf Shell handig op in door een samenwerking aan te gaan met Ionity, een joint venture van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en de Volswagen Group met Audi en Porsche. Wie dacht dat de brandstofleveranciers en de automerken bij de pakken zouden blijven zitten nu hun businessmodel op de helling staat, is dus verkeerd. Nieuwe initiatieven in de secor bewijzen dat deze bedrijven zich ook omschakelen naar nieuwe vormen van mobiliteit. Elektrische mobiliteit in dit geval.

Deze samenwerking zal bestuurders van elektrische auto’s toelaten om met een gerust hart lange afstanden binnenin Europa te rijden, zegt Shell. 

Laden in 5 tot 8 minuten

IONITY is opgericht om langs de belangrijkste Europese snelwegen een netwerk van oplaadpunten met een laadvermogen van 350 kilowatt te bouwen. Hiermee kunnen de nieuwste elektrische auto’s gemiddeld in vijf tot acht minuten worden opgeladen. Dit is tot wel drie keer sneller dan de huidige beschikbare laadpalen. In eerste instantie zullen de snelle oplaadpunten op tachtig Shell autostrade stations worden geïnstalleerd, verspreid over tien Europese landen.

István Kapitány, Executive Vice President Retail bij Shell: “De vraag naar oplaadpunten langs de belangrijkste Europese snelwegen neemt naar verwachting snel toe. Met dit initiatief anticiperen we op de behoefte aan snelle oplaadpunten en bieden we onze klanten toegang tot de snelste oplaadpunten in Europa.” 

Shell voegt er verder nog aan toe dat het zijn ambitie is om wereldwijd meer en schonere energie-oplossingen te realiseren. Onlangs nam Shell al NewMotion over, één van de grootste aanbieders in Europa van elektrische oplaadpalen voor thuis, op het werk en onderweg. 

Het bedrijf is ervan overtuigd dat meer mensen voor elektrisch rijden zullen kiezen als er altijd en overal betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplaadoplossingen beschikbaar zijn.  

  • Het netwerk van IONITY, dat circa 400 snellaadpunten zal omvatten, zal lange elektrische autoritten mogelijk maken door diverse Europese landen.
  • Shell en IONITY gaan samenwerken in België, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Slowakije, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk.
  • In de desbetreffende Shell tankstations zullen naar alle verwachting vier tot zes IONITY-laadpalen beschikbaar zijn.
  • Dit netwerk, met een laadvermogen van tot wel 350 kilowatt, zal het mogelijk maken om geschikte auto’s aanzienlijk sneller op te laden. Bovendien zal het zowel de huidige elektrische modellen als de volgende generatie met de meest geavanceerde technologie ondersteunen.
  • De oplaadpunten zullen gebruik maken van het gecombineerd laadsysteem (CCS), het systeem dat vereist is voor de meeste Europese en Amerikaanse elektrische auto’s.

(Photo by Mike from Pexels)

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.