Duurzaamste managers en ondernemers van het jaar bekroond

Elk jaar reikt Time 4 Society de CSR Professional of the Year Award uit aan twee ondernemers of managers die zich onderscheiden op vlak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (Corporate Social Responsibility). Dit jaar viel Eric de Deckere van Havenbedrijf Antwerpen in de prijzen binnen de categorie ‘groot bedrijf’. Philip Van Kelst van Kasteelhoeve Wange ging met de eer lopen binnen de categorie ‘KMO’.

MVO-award

Wie zijn de CSR Professionals of the Year? Wie speelt binnen zijn bedrijf een belangrijke MVO-rol als motivator, inspirator of implementator? Time4Society zoekt het ieder jaar uit. Een nominatieronde en drie stemrondes bepalen wie de winnaars zijn.

105 Belgische bedrijven leverden een dossier in. Zij werden beoordeeld door een negenkoppige jury, onder het voorzitterschap van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB. De juryleden baseerden zich hiervoor op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN en de ISO 26000-richtlijn. Daarnaast kon ook het grote publiek stemmen.

Duurzaam toerisme

Bij seminariecentrum en gastenverblijf Kasteelhoeve Wange staat duurzaam ondernemen al jaren hoog op de agenda. “Philip en Kasteelhoeve Wange voeren een open en transparant MVO-beleid met een sterke focus op inclusie. Daarenboven was duurzaamheid en zorg voor het milieu van bij de start een van de kernwaarden. Hiermee is Philip een voorbeeld voor zijn sector!”, aldus juryvoorzitter Leroy.

Philip Van Kelst reageerde enthousiast: “Sinds het ontstaan van Kasteelhoeve Wange hebben we ingezet op duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Dat was een fundamentele keuze, ook op financieel vlak. Het is soms een eenzame en beangstigende weg geweest, maar het doet deugd dat we nu een echte community achter ons hebben. Deze prijs is een erkenning, ook voor al onze partners!”  

De Kasteelhoeve won in het verleden de International Green Key (in 2016 en 2017) en werd al uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2016.

Havenbedrijf Antwerpen

Binnen de categorie ‘groot bedrijf’ trok Eric de Deckere, Senior Technisch Manager Sustainable Transition bij Havenbedrijf Antwerpen aan het langste eind.

Het winnen van deze award is een erkenning voor het traject dat we hebben afgelegd. We zijn in 2010 en 2011 gestart met duurzaamheidsrapportering. Van daaruit is er een beweging gegroeid en zijn we tot concrete acties gekomen. Nu zitten we echt in een modus van transitie. Rapporteren hoort er nog steeds bij, maar we doen zoveel meer. Deze prijs is een beloning voor al dat werk, voor het team en voor de bedrijven in de havengemeenschap die betrokken zijn en stappen willen zetten om duurzamer te worden”, aldus de Deckere.

 

Bron: Time 4 Society | Kasteelhoeve Wange

Foto: © Kasteelhoeve Wange

 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.