EcoVadis geeft Epson hoogste duurzaamheidsscore

Dit najaar ontving het Japanse technologiebedrijf Epson  voor de tweede keer op rij een Gold-beoordeling voor algemene duurzaamheid van Ecovadis, een samenwerkingsplatform dat aan internationale toeleveringsketens duurzaamheidsscores toekent. Deze nieuwe, hoge score zet Epson – dat vooral bekend is voor zijn printers en projectoren – in de top 3% bedrijven wat betreft algemene duurzaamheid. 

Unieke beoordelingsmethode

EcoVadis is een onafhankelijk platform dat zich inzet om de sociale en milieupraktijken van bedrijven te verbeteren. Het ontwikkelde een unieke MVO-beoordelingsmethode welke meer dan 180 inkoopcategorieën, 150 landen en 21 MVO-indicatoren beslaat. De methode wordt gebruikt om meer dan 50.000 organisaties in 190 industriesectoren en 150 landen te waarderen. Epson werd  beoordeeld op vlak van personeelsbeleid, processen en platforms. Het bedrijf kreeg voornamelijk hoge scores voor beleid, acties en behaalde resultaten op vlak van ‘milieu’ en ‘duurzaam aankoopbeleid’. 

Deugddoende erkenning

“Bij Epson geloven we al langer dat bedrijven een collectieve verantwoordelijkheid hebben om een duurzame toekomst op te bouwen. Duurzaamheid zit in ons DNA en deze overtuiging is dan ook terug te vinden in onze managementfilosofie,” stelt Henning Ohlsson, CSR Director van Epson Europe. “Hoewel we er nog lang niet zijn, boeken we al enorme vooruitgang richting een circulaire, koolstofarme economie. Naarmate we verdergaan, vertrouwen we volledig op de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties, die de manier waarop we onze onderneming leiden, herdefiniëren.”

De hoge score is dan ook een welgekomen bevestiging voor de toewijding van het bedrijf om te voldoen aan de internationale CSR-normen (Corporate Social Responsability): “Bedrijven krijgen steeds meer de vraag om de hoogst mogelijke CSR-normen en hun inzet voor duurzaamheid aan te tonen. Daarom ben ik ongelooflijk trots dat al de inspanningen die we als bedrijf hebben geleverd, door deze Gold EcoVadis-beoordeling worden erkend”, vervolgt Ohlsson.

Minder afval, minder kosten

Met hun missie om een zakelijke inkjet printtechnologie te ontwikkelen, heeft Epson als doel hun klanten te helpen bij het waarmaken van  hun ecologische, financiële en maatschappelijke ambities. “Met een inkjet printer kunnen bedrijven tot 99% minder afval produceren, 92% minder CO2 uitstoten en 96% minder energie verbruiken in vergelijking met een laserprinter. Mochten alle bedrijven overstappen op inkjetprinters, dan wordt er genoeg energie bespaard om minimaal 507.000 huishoudens in heel Europa een heel jaar van elektriciteit te voorzien!” aldus Epson. 

Naast de ontwikkeling van ecologische inkjetprinters streeft Epson ernaar om in de volledige productportfolio milieubewuste producten te ontwikkelen, waaronder projectoren, robotica en slimme brillen met AR-technologie. Het gevolg hiervan is ook het ontstaan van Epson Paperlab, een van ‘s werelds eerste Dry-Process papierproductiesystemen voor kantoren dat ter plaatse (op kantoor) nieuw papier maakt van oud papier. “Met het PaperLab A-800 kunnen op die manier oude documenten op een veilige manier vernietigd worden en kan dit restpapier tegelijkertijd worden hergebruikt als gerecycleerd papier voor nieuwe prints.” Hiermee kunnen mensen de recycling kringloop sluiten en wordt de overgang naar een circulaire economie gestimuleerd.

Meer informatie over de CSR-prestaties van Epson vindt u in het Integrated Report en het Sustainability Report. Deze belichten de voortgang en de belangrijke prestaties op vlak van milieuprestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en corporate governance (wereldwijd). 

Tekst: Epson | Eigen redactie
Foto’s: Epson | EcoVadis

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.