Handleiding voor duurzaam internationaal ondernemen

Internationaal ondernemer en bekommerd om duurzaamheid? Dan hebben Flanders Investment and Trade  en het opleidingscentrum CIFAL Flanders een handige brochure voor je klaarstaan.

Sustainable Development Goals

In de nieuwe publicatie ‘Verduurzamen van internationaal ondernemen’ vind je concrete tips en goede voorbeelden om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG’s) toe te passen op je bedrijfsstrategie.

Maatschappelijk verantwoord internationaal ondernemen wint immers steeds aan belang. Handelsketens worden complexer en slechts één schakel kan mogelijks nefaste gevolgen inhouden voor mens en milieu. Denk maar aan een leverancier van halffabricaten die bijvoorbeeld milieuvervuilend produceert of kinderen te werk stelt. Verduurzamen van internationaal ondernemen houdt in dat ondernemers deze risico’s zoveel mogelijk voorkomen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0eopPHdOAdc?rel=0]

Aan de slag

De brochure biedt niet enkel aangenaam leesvoer en een duidelijke inleiding tot duurzaam internationaal ondernemen. De uitgave zet met een concreet stappenplan en zelfs enkele kant-en-klare Exel-templates aan om de handen uit de mouwen te steken. Zo verwijst de publicatie bijvoorbeeld naar bijkomende informatiebronnen waarvan elke internationale ondernemer op de hoogte zou moeten zijn en begeleidt ze de lezer bij het opstellen van een SDG-projectnota.

Tekst: Flanders Investment and Trade | Katrien Van Miert

Foto: Flanders Investment and Trade

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.