Het engagement van ecoTips

EcoTips is veel meer dan een magazine alleen. We willen namelijk ook mensen samenbrengen én inspireren. Daarom organiseren we regelmatig evenementen. Maar we zetten ons ook in voor een aantal innovatieve projecten waar we volledig achter staan. We stellen ze graag even voor aan onze lezers.

Testrijders

Het Testrijders-project werd gelanceerd door Bond Beter Leefmilieu en Autodelen.net om het elektrisch autorijden te stimuleren. Tien testrijders leasen gedurende één jaar een Nissan Leaf (bereik: 270 km) die ze zoveel mogelijk uitlenen aan buurtbewoners, vrienden, collega’s en onbekenden. De initiatiefnemers willen duidelijk maken dat elektrisch rijden een haalbare kaart is voor elke Vlaming.

Ook onze hoofdredactrice Hilde de Wachter is Testrijder. Meer informatie over het project vind je hier. De auto van Hilde huren kan je via deze link.

Maakbaar Leuven

Het repairplatform ‘Maakbaar Leuven’ verenigt burgers die van Leuven een slimme, circulaire stad willen helpen maken. Alles draait er rond het herstellen van beschadigde spullen. Initiatieven van het collectief zijn o.a. het Repair Café en de Spullen Bib. Maakbaar Leuven werkt ook mee aan het REFER-project, organiseert workshops en stelt een kennisbank ter beschikking.

Meer weten over het project? We schreven er vorig jaar een artikel over.

Core

CORE is een coöperatie van ingenieursstudenten en geëngageerde vennoten die concepten ontwikkelen rond efficiënt en rationeel energiegebruik. De coöperanten ontwikkelen oplossingen die zowel maatschappelijk relevant als economisch en technisch haalbaar zijn. Daarnaast sensibiliseert CORE de Vlaming omtrent het belang van coöperatief ondernemen en rationeel energiegebruik.

Pergamino, uitgever van ecoTips, is coöperant bij CORE. Meer informatie over de projecten vind je op de website.

HagelandStroomt

HagelandStroomt werd opgericht om lokale, hernieuwbare energieprojecten te realiseren. In mei 2019 lanceerde het burgerinitiatief haar allereerste project: 146 zonnepanelen met een totaal vermogen van 40 kWp en een verwachte jaarlijkse productie van 36.000 kWh. Onze hoofdredactrice Hilde De Wachter is één van de geëngageerde burgers achter dit initiatief.

Meer informatie over HagelandStroomt vind je op de website.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.