VDAB plant 10.000 nieuwe bomen, in lijn met SDG-doelen

Op 26 november plantte de VDAB in elke Vlaamse provincie een bos van 1 hectare aan. In totaal plantte de organisatie 10.000 nieuwe bomen aan.

5 VDAB-bossen

Op zondag 26 november 2017 organiseerden VDAB en BOS+ voor de tweede keer een bloomplantdag. Er zijn 10. 000 nieuwe boompjes geplant, samen goed voor vijf VDAB bossen. Hiervoor werd samengewerkt met lokale partners in Zedelgem, Ninove, Vilvoorde, Balen en Hasselt.

Al in 2009 organiseerde VDAB een succesvolle boomplantactie samen met de natuurorganisatie BOS+. Toen werd er een boost gegeven aan het ‘bos’ in Vlaanderen door nieuwe bossen aan te planten in Ieper, Erpe-Mere, Zandhoven, Gingelom en Boortmeerbeek. Nu doet VDAB dat opnieuw om haar eigen inspanningen voor ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ in de kijker te zetten en zo ook expliciet de link te maken met de ‘duurzame ontwikkelingsdoelen’ die de Verenigde Naties in 2015 als uitdaging vooropstelde.  

De voorbije maanden droegen alle VDAB medewerkers hun steentje bij: ze organiseerden  verschillende inzamelacties. Goed voor zo’n 12.000 euro.

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB: “Als organisatie ligt onze focus op de arbeidsmarkt. Dat wil niet zeggen dat we geen oog hebben voor de bredere samenleving rondom ons. Investeren in duurzaamheid is voor VDAB een belangrijke strategische doelstelling in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom ben ik fier dat het Vlaams boslandschap dit jaar verrijkt wordt met vijf extra VDAB bossen. De samenwerking van VDAB en natuurorganisatie BOS+ toont aan dat de zorg voor ecologie en economie geen tegenstelling is, wel integendeel, het zijn doelstellingen die elkaar net versterken.”

Door opnieuw bossen te planten zet VDAB bovendien niet alleen haar eigen inspanningen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen in de kijker, maar legt ze ook expliciet de link met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die de Verenigde Naties in 2015 als uitdaging aan de wereld presenteerde. Bossen zijn per definitie multifunctioneel, en door werk te maken van meer en beter bos, creëer je een meerwaarde voor een zeer breed gamma aan Duurzame Ontwikkelingsdoelen.”, aldus Bert De Somviele, directeur BOS+


Voor VDAB geeft ze met dit inititiatief invulling aan SDG 15, Leven op het Land, SDG 8, Eerlijk werk en economische groei, SDG 3, Goede gezondheid en welzijn, SDG 11, Duurzame steden en gemeenschappen, SDG 13, klimaatactie.

(Photo by Claus Grünstäudl on Unsplash)

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.