Nieuwe KMO-portefeuille 1 april van start (geen vis)

De kmo-portefeuille is veruit de meest gebruikte en wijdverspreide subsidie voor kmo’s van de Vlaamse Overheid. Dat maakt verbeteringen aan deze subsidie uiteraard des te nuttiger. Daarom lanceert Agentschap Innoveren & Ondernemen op 1 april 2016, de vernieuwde kmo-portefeuille.

De drie belangrijkste verbeteringen even op een rijtje:

Advertising
 

  1. Eén maximaal subsidiebedrag en -percentage dat een kmo in functie van de eigen noden mag inzetten voor opleiding en/of advies;
  2. Een maximaal steunbedrag afhankelijk van de grootte van het bedrijf;
  3. Een eenvoudige subsidieaanvraag en -toekenning via een vernieuwde website.

Opleiding en/of advies? Kies zelf!

De kmo kiest vrij waarvoor hij de kmo-portefeuille gebruikt, voor advies en/of opleiding. Daarvoor krijgt men één totaalbedrag ter beschikking. Advies = advies: de vroegere aparte adviespijlers technologieverkenning, strategisch advies en advies internationaal ondernemen, zijn nu mee onder advies opgenomen. Binnen het maximale subsidiebedrag bepaalt de kmo zelf welk type advies hij best kan gebruiken.

 

Subsidie volgens bedrijfsgrootte

In de vernieuwde kmo-portefeuille is er een onderscheid volgens de grootte van de onderneming. Kleine ondernemingen krijgen een maximale jaarlijkse totaalsubsidie van 10.000 euro, het steunpercentage bedraagt 40 procent. Middelgrote ondernemingen krijgen jaarlijks maximaal 15.000 euro via de kmo-portefeuille, met een steunpercentage van 30 procent.

 

opleiding

advies

Kleine ondernemingen

steunpercentage 40%, steunplafond 10.000 euro

Middelgrote ondernemingen

steunpercentage 30%, steunplafond 15.000 euro

 

Administratief eenvoudige flow 

Op een vernieuwde, intuïtieve website kan de kmo zijn subsidie zonder papieren dossier aanvragen. De aanvraagflow werd vereenvoudigd :  als kmo kan je onmiddellijk na de subsidieaanvraag het eigen aandeel storten, zonder op bevestiging van de dienstverlener te moeten wachten.

Met deze en andere vernieuwingen en veranderingen wil het Agentschap Innoveren & Ondernemen verder bijdragen aan de creatie van een gunstig ondernemersklimaat in Vlaanderen.

 

P.S.: Ook Pergamino, de uitgever van ecoTips, is bij de KMO-portefeuille geregistreerd als dienstverlener voor advies en opleiding.

Pergamino geregistreerd dienstverlener KMO-portefeuille

Meer informatie op www.kmo-portefeuille.be of bel gratis 1700.

(bron: VLAIO)

Ontdek alle wijzigingen en vernieuwingen op de website van het nieuwe Agentschap Innoveren & Ondernemen: www.vlaio.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.