Duurzaamheidstool van microsoft

Nieuwe Microsoft-tool om duurzaamheid te managen

Overal ter wereld zoeken bedrijven naar manieren om hun impact op het milieu te meten en vervolgens te verminderen. Microsoft komt tegemoet aan de vraag met de Microsoft Cloud for Sustainability.

Wie zijn ecologische voetafdruk wil verbeteren, vertrekt van een nulmeting en houdt vervolgens de gegevens een tijdlang in de gaten. Om dat te kunnen doen zijn softwaretools nodig. Microsoft lanceerde daarom een nieuw productaanbod met de naam Microsoft Cloud for Sustainability.

Data verzamelen en verwerken

Het bedrijf schetste zijn plannen in een blogbericht van Alysa Taylor (corporate vice president, industrie, apps en datamarketing) en Elisabeth Brinton (corporate vice president voor duurzaamheid). Met de oplossing, die intussen verkrijgbaar is, kunnen bedrijven gegevens verzamelen en verwerken in de cloudgebaseerde gegevensverzamelingsservices van Microsoft.

Het stuk gegevensverzameling vindt plaats in een tool genaamd Microsoft Sustainability Manager. Die “stelt organisaties in staat om hun milieu-impact gemakkelijker vast te leggen, te rapporteren en te verminderen op basis van steeds meer geautomatiseerde gegevensverbindingen waaruit bruikbare inzichten voortvloeien.”

“Om duurzaamheidsverslagen, -inspanningen en bedrijfstransformatie effectief te stimuleren, hebben organisaties een beter inzicht nodig in hun activiteiten. Gegevens verzamelen en met elkaar verbinden vormt de basis om hun activiteiten op grote schaal te monitoren en te meten.”

Verschillende spelers met oplossingen

Naast Microsoft deden ook andere grote spelers het afgelopen jaar soortgelijke aankondigingen, denk maar aan Salesforce, Google en IBM. Salesforce en Google hebben vergelijkbare producten. IBM nam Envizi over, een startup die bedrijven helpt het CO2-verbruik te meten. Met al deze oplossingen kunnen bedrijven data verzamelen waarmee ze eerst inzicht krijgen in hun milieu-impact om die vervolgens te proberen verminderen in het kader van duurzaamheidsdoelen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.