Nieuwe vakbeurs Cleantech verenigt duurzame innovaties

Nieuwe vakbeurs Cleantech verenigt duurzame innovaties in water-, energie-, materialen- en milieutechnologie

 

 

Update 14 december 2016: de organisatie meldt dat de beurs geannuleerd werd. 

 

 

De Belgische industrie heeft interesse in cleantechnologie en circulaire economie. Dat bleek uit de vakbeurs ‘Industry & Environment’ die Easyfairs tijdens Maintenance 2015 organiseerde. De vijftig standhouders kregen maar liefst drieduizend bezoekers over de vloer.

Om de industriële wereld te helpen een vinger aan de pols te houden op het vlak van businessmodellen en technologieën in duurzaam ondernemen, introduceert Easyfairs op 29 en 30 maart 2017 in Antwerp Expo de nieuwe vakbeurs ‘Cleantech’.

 

Verbonden met Maintenance en M+R

Omwille van de vele raakvlakken leek het Easyfairs logisch om ‘Cleantech’ samen met Maintenance en M+R 2017 te organiseren. Investeren in cleantech is immers maar succesvol als de oplossingen juist worden geselecteerd, geïnstalleerd en… onderhouden.

Ook met kleine ingrepen helpen onderhoudstechnici de onderneming om ‘clean tech’ te werken. Denk maar aan opsporen van lekdetecties, plaatsen van extra filters, installatie van energiezuinigere motoren of pompen…

 

Voor milieudeskundigen en – verantwoordelijken

Met Cleantech 2017 mikt Easyfairs op specialisten in waterbehandeling, energiewinning en alternatieve energie, valorisatie van afvalstromen, procestechnologie, lucht- en emissiebehandeling en milieu-expertise.

Easyfairs wil tijdens deze beurs vooral milieudeskundigen en –verantwoordelijken aantrekken. Ze verwachten ook dat er sectoren aanwezig zullen zijn die eerder hun weg naar Maintenance en M+R niet vonden. Zoals bedrijven gespecialiseerd in bodemsanering, afvalverwerking, water- en afvalwaterbehandeling… 

 

Totaalbeleving

Naar analogie met de andere vakbeurzen van Easyfairs wordt Cleantech 2017 een evenement waar je als bezoeker iets kan beleven, een schat aan informatie kan opdoen en de mogelijkheid krijgt om te netwerken.

Om te vermijden dat je met zakken informatie moet sleuren, krijg je aan de ingang een smartbadge. Hiermee kan je op elke stand met een ‘swipe’ de gewenste informatie scannen. Efficiënt, overzichtelijk én goed voor het milieu. Exposanten ontvangen nadien contactinfo van de bezoekers die bij hun stand hebben geswipet.

 

Masterclass

Kennisoverdracht is een basispijler van de beurs. De masterclasses bestaan uit een all-informule: de parkingplaats, het ontbijt, de lunch en een koffie met dessert zijn in de deelnameprijs inbegrepen. 

Alles over dit event op www.cleantech-expo.be of via Facebook.

 

datum: 07-09-2016
bron: Easyfairs

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.