Gezocht: Duurzame technologie voor Africa

Via de wedstrijd “Sustainable Technology for Africa” (SusTech4Africa) willen Ondernemers voor Ondernemers, VITO en The African Diaspora Projects Initiative duurzaam ondernemerschap in Afrika stimuleren.

Heb jij een idee voor een sociale onderneming in Afrika, of voor een duurzaam product? Wil je dit verder uitwerken maar weet je niet waar te beginnen? SusTech4Africa helpt bedrijven, (aspirant) ondernemers, ingenieurs en onderzoekers met een Afrikaanse achtergrond om hun idee uit te werken tot een volwaardig business plan en geeft je de nodig tools om daarna verder aan de slag te gaan. Meer nog, als winnaar krijg je meteen ook een startkapitaal in de vorm van een sociale lening.

Hoe werkt het?

Ten laatste op 2 maart dien je een projectvoorstel in. Daarna wordt je uitgenodigd om je idee persoonlijk toe te komen lichten in Leuven. Een panel van experten kiest dan de 10 meest beloftevolle projecten.

Ben je geselecteerd? Dan ga je van start! Tijdens een traject van 6 weken werk je het business plan verder uit en stel je je pitch scherp. Je wordt hiervoor bijgestaan door experten die je de nodige tips en tricks bijbrengen. Aan het eind van de rit mag je jouw project pitchen voor een publiek van mogelijke investeerders. De laureaten van deze wedstrijd keren naar huis met een startkapitaal in de vorm van een sociale lening.

Deelnemen

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd “Sustainable Technology for Africa” moet jouw project aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het bedrijfsidee omvat het gebruik van cleantech, of draagt bij tot een transitie naar een meer duurzame samenleving of economie.
  • De economische activiteit zal binnen 3 tot 5 jaar een positieve ecologische, maatschappelijke en/of economische impact hebben.
  • Locatie van de (gewenste) economische activiteit is Afrika.
  • De nodige investering in het bedrijf bedraagt minder dan 100.000 EUR.

De wedstrijd is bovendien voorbehouden aan:

  • leden van de Afrikaanse diaspora die in België zijn geregistreerd;
  • deel uitmaken van een team van minimaal 2 ondernemers, onderzoekers en/of studenten;
  • al dan niet over een rechtspersoon beschikken opgericht na 1 januari 2013;
  • minstens 25% van het kapitaal hebben geïnvesteerd (of van plan zijn dit te doen).

Meer info

Inschrijven kan via de website van ondernemers voor ondernemers. Daar vind je uiteraard ook meer uitgebreide info.

Bron en foto: Ondernemers voor ondernemers

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.