Out of Use verhuist

Out of Use verhuist

Out of Use werd in 2009 opgericht in Aarschot en mikt op het hergebruik, de ophaling en recyclage van elektrische en elektronische apparaten, vooral van bedrijven. “Zeg maar alles met een voedingskabel of een batterij: printers, servers, pc’s, laptops, gsm’s, kabels enzovoort”, zo omschrijft medeoprichter Mark Adriaenssens het.

 

Gratis ophaaldagen gepland tot midden mei

Voor bedrijven die hun afgedankt materiaal nog kwijt willen, organiseert Out Of Use tot midden mei gratis ophaaldagen. “Normaal brengen we onze transportkosten in rekening,” zegt Mark Adriaenssens. “Maar als geste voor de KMO’s uit de regio Aarschot, doen we nu gratis ophaaldagen voor bedrijven die minstens 10 stuks elektro-afval verzamelen.” Geïnteresseerde bedrijven en organisaties kunnen best snel contact opnemen.” Desgevraagd zorgt Out of Use ook voor de vernietiging van de data op afgedankte computers of servers.

Duurzame groei

Jaarlijks verwerkt het bedrijf zo 1.500 ton aan afgedankte apparaten. Een volume dat toeneemt. “Hierdoor is onze vestiging in Aarschot te klein geworden, zegt Adriaenssens. In Beringen, aan de Lochtemanweg 40, vond Out of Use een nieuwe stek. Het pand van 2.350 m² wordt heringericht en uitgebreid, alles samen goed voor een investering van 1 miljoen euro. “We mikken op een duurzame groei, zo’n tien procent per jaar. Ook in Beringen zullen er op termijn zeker een aantal jobs bijkomen,” besluit de zaakvoerder.

Out of Use sloot onlangs nog een samenwerkingsakkoord met de slimme stadsdistributeur CityDepot voor de ophaling van afgedankte apparaten bij bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen in acht Belgische steden.

 

bron: Mark Adriaenssens, 0478 30 58 73 of mark@outofuse.com
datum: 3-5-2016

 


Lees ook de oproep van Out of Use en Natuurpunt om je oude GSM of laptop in te ruilen voor een stukje bos.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 2-wekelijks de laatste in duurzaamheid in je mailbox.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.