OVAM Ecodesign Award PRO

OVAM Ecodesign Award PRO

De OVAM Ecodesign Award PRO wordt vanaf dit jaar volledig opgenomen in de Henry Van de Velde Awards van Design Vlaanderen. Met verschillende Awards wil Design Vlaanderen aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in design en nog meer focussen op de waarde en impact ervan op onze economie, maatschappij en klimaat.

De Awards tonen en lauweren nationale en internationale ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten met een Vlaamse link die vanuit design een oplossingsgerichte, positieve impact hebben op de economie en de samenleving.

Heb jij een ontwerp dat net een stapje verder gaat op vlak van milieu-impact? Stel je voor 15 juni 2016 via dit deelnameformulier kandidaat in de categorie OVAM Ecodesign PRO en ding meteen ook mee naar de Publieksprijs.

In tegenstelling tot de OVAM Ecodesign Award PRO van 2015, reikt de Henry van de Velde Awards enkel prijzen uit voor producten, projecten of diensten die gerealiseerd en in gebruik zijn. Er is dus geen prijs meer voor een ‘Product in ontwikkeling’.

De Awards van 2015

In 2015 gingen Boonen Design Studio en Buggybooker aan de haal met de hoofdprijs ‘product op de markt’ met hun buggy-uitleendienst. Er werden ook drie nominaties uitgereikt aan beheerssysteem Shopcontroller, 3D geprinte bril HoetCouture en recyclagetafel MÖBEL.

In 2015 vielen niet alleen producten die op de markt waren, in de prijzen. Ook doordachte ontwerpen die nog geen productie kenden, werden beloond in de categorie ‘product in ontwikkeling’. In 2015 ging die prijs naar Rubbish 2.0, een ontwerp van Nobel Flooring.

Meer over de winnaars en genomineerden van 2015.

 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.