Premie elektrische voertuigen uitgebreid door Vlaamse regering

100.000 milieuvriendelijke wagens tegen 2020

De Vlaamse overheid stimuleert de aankoop van zero-emissievoertuigen – elektrische wagens en wagens die op waterstof rijden – met een premie. Het is de bedoeling dat er tegen 2020 100.000 milieuvriendelijke wagens rijden in Vlaanderen, waarvan 60.000 elektrische. Het bedrag van de premie schommelt tussen 2.000 en 4.000 euro. Voor goedkopere modellen krijg je een hogere premie dan voor een duurdere wagen.

Ook voor privépersonen die auto leasen

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein breidt de premie nu uit naar privépersonen die een auto leasen. Zelfstandigen en bedrijven komen niet in aanmerking omdat zij reeds een belastingaftrek genieten voor milieuvriendelijke voertuigen. ‘Steeds meer mensen kiezen voor private autoleasing. Het automagazine Fleet noemde het zelfs dé trend van 2016. Daarom breiden we onze premie uit. De voorwaarde is wel dat de auto geleased wordt voor minstens drie jaar’, aldus Bart Tommelein.

De minister vereenvoudigde begin dit jaar ook al de procedure om de premie aan te vragen. Het volstaat vandaag om je drie maanden na de eerste inschrijving van het voertuig aan te melden. Vorig jaar moest je nog twee stappen doorlopen: een dossier indienen bij de aankoop – binnen de dertig dagen – en een bij de ontvangst van de auto.

Aanmelden kan via de webapplicatie van het Vlaams Energieagentschap (VEA).

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.