Printerfabriek Epson behaalt platinastatus van Responsible Business Alliance (RBA)

De Responsible Business Alliance (RBA) is ‘s werelds grootste industriële coalitie gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen in mondiale toeleveringsketens, en zet zich in voor het ondersteunen van de rechten en het welzijn van werknemers en gemeenschappen wereldwijd. De certificering erkent fabrieken en locaties over de hele wereld die de hoogste normen van maatschappelijk verantwoord ondernemen bereiken in hun productieprocessen, en richt zich op eerlijke arbeidsomstandigheden, mensenrechten en duurzaamheid.  

De RBA-certificering heeft betrekking op maatschappelijk verantwoorde normen bij Indonesia Epson Industry, die per maart 2020 meer dan 11.300 werknemers had. De fabriek produceert een scala aan inkjetprinters voor bedrijven en consumenten, waaronder de toonaangevende, milieuvriendelijke, cartridgeloze EcoTank-inkjetprinters van Epson. Tot op heden zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoen EcoTank-printers verkocht.

Advertising
 

De RBA-platinacertificering toont aan dat Epson zijn Indonesia Epson Industry-fabriek exploiteert volgens de hoogst mogelijke MVO-normen en zich volledig inzet voor het welzijn van al zijn werknemers. De certificering vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal voor Epson, aangezien naleving van arbeids- en sociale normen een belangrijk onderdeel is van alle offertespecificaties bij openbare ICT-aanbestedingen. Ook verwachten zakelijke klanten van Epson steeds vaker sterk onafhankelijk bewijs van maatschappelijk verantwoorde productie.

 “We zetten ons volledig in voor het realiseren van een duurzame samenleving via onze producten en diensten, en via onze fabrieks- en kantooractiviteiten,” bevestigde Tatsuaki Seki, Chief Sustainability Officer van Epson. “Dit betekent niet alleen dat we rekening houden met de milieubelasting van alles wat we doen, maar ook dat we op een sociaal verantwoorde manier werken. We zijn bijzonder blij met het behalen van deze platinabeoordeling en vastberaden om de hoge normen die deze onderscheiding vertegenwoordigt te handhaven.”

... verder lezen ?

Deze inhoud is voorbehouden voor abonnees. Ben je al abonnee?
Log In Lees 30 dagen gratis