Pukkelpop nog groener dankzij Werner & Mertz

De organisatoren van Pukkelpop doen al jaren inspanningen om hun festival duurzamer te maken via integrale milieuplannen, waarbij ook veel aandacht ligt op gebruik van duurzame onderhoudsproducten. Daarom kiest Pukkelpop, voor het vierde jaar op rij, resoluut voor de reinigingsmiddelen van Werner & Mertz Professional, producent van ecologische schoonmaakmiddelen en eco-pionier met hoofdzetel in Mainz. 

Een proper Pukkelpop

Voor het vierde jaar op rij werkt Pukkelpop, dat plaatsvindt van 15 tot 18 augustus in Kiewit- Hasselt, samen met Werner & Mertz. Pukkelpop bewandelt al langer het groene pad dankzij een integraal milieuplan, waaronder het gebruik van duurzame onderhoudsproducten valt. Het festival werd reeds voor eerdere edities bekroond met de Yourope Green’n’Clean Award, een internationale erkenning voor milieuvriendelijke festivals.  

Al drie jaar lang kiest Pukkelpop voor de producten van green care PROFESSIONAL. De producten van green care PROFESSIONAL dragen allemaal het Europese Ecolabel, twee van de producten zijn zelfs Cradle to Cradle® gecertificeerd: de allesreiniger TANET orange en de ruiten- en spiegelreiniger GLASS cleaner. green care PROFESSIONAL-producten zijn integraal duurzame schoonmaakmiddelen die over de hele waardeketen voldoen aan de strengste milieunormen en uitstekende prestaties leveren.

Pukkelpop gebruikt zowel op het festivalterrein, backstage als op de camping WC-lemon als WC-reiniger en LAVAMANI sensation handzeeppompjes. Specifiek in de backstage worden het ACTIV-liquid wasmiddel en het MANUDISH-afwasmiddel van green care PROFESSIONAL ingezet.

Eric Van Raemdonck, General Manager Werner & Mertz PROFESSIONAL Benelux, over de samenwerking: “Ons aanbod is afgestemd op een groeiend aantal organisaties en ondernemingen die duurzaam ondernemen waarachtig in de praktijk willen omzetten, ook in de minder opvallende aspecten zoals de schoonmaak van de infrastructuurHet doet ons dan ook veel plezier dat Pukkelpop heel doelbewust kiest voor onze green care PROFESSIONAL-productenom hun ecologische voetafdruk en die van hun festivalgangers te verminderen.”

green-Effective Performance Calculator

De green-EffectivePerformance Calculator van Werner & Mertz PROFESSIONAL toont aan welke bijdrage de producten van green carePROFESSIONAL leveren aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken. Het bekroonde productontwerp biedt gebruikers een reëel inzicht in hetgeen ze minder gebruiken aan aardolie en plastic en hoeveel minder CO2 uitstoot daaraan gekoppeld kan worden. Neem zelf een kijkje op https://get.wmprof.com/en bereken daar je milieuvoordeel.

“Doordat Pukkelpop werkt met producten van green care PROFESSIONAL, is de organisatie erin geslaagd om 203 ruwe olie en 58 kg plastic te besparen. Dit komt overeen met 639 kilo CO2 die minder wordt uitgestoten”, aldus Eric Van Raemdonck, General Manager Werner  & Mertz Professional Benelux.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.