PUMA First Mile voetbalschoen

PUMA introduceert voetbalschoenen gemaakt van gerecycled materiaal

PUMA brengt nieuwe versies van zijn ULTRA 1.3 en FUTURE 1.2 voetbalschoenen uit die deels zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Voor dit project werkt PUMA samen met het First Mile-initiatief. 

Het First Mile initiatief zamelt plastic flessen en andere soorten afval in om banen te creëren en positieve maatschappelijke impact tot stand te brengen. Het project is bedoeld om de hoeveelheid afval tegen te gaan en tegelijkertijd lokale economiën te steunen. Op dit moment heeft het First Mile-initiatief projecten lopen in Honduras, Haiti, Taiwan en China. 

Voor de producten in de First Mile-collectie van PUMA wordt een gerecycled garen gebruikt dat wordt gemaakt van de plastic afval verzameld door First Mile in Taiwan. Het plastic wordt gesorteerd, schoongemaakt, versnipperd, gesponnen in een garen en vervolgens geweven in een rekbaar materiaal dat wordt gebruikt voor voetbalschoenen. 

Forever Better-strategie

Met zijn Forever Better strategie heeft PUMA 10 targets voor zichzelf gesteld om de milieu-impact van het bedrijf te verkleinen. Een van deze targets is gericht op de producten die het bedrijf maakt. Tegen 2025 wil PUMA dat 90% van zijn producten voor minimaal 50% uit duurzame materialen bestaat. 

Andere pijlers in de Forever Better-strategie van PUMA zijn: mensenrechten, klimaat, circulariteit, chemicaliën, plastic en de oceaan, water en lucht, biodiversiteit, gezondheid en veiligheid en eerlijke lonen. 

De ULTRA 1.3 bevat 21% gerecycled materiaal dat is gemaakt van wegwerp plastic. De schoen zal zijn debuut op het veld maken met Manchester United-speler Raphaël Varane. Varane is een sterke voorstander van duurzame producten. 

Het andere vernieuwde model, de FUTURE Z 1.2 zal voor 42% uit gerecycled materiaal bestaan. Manchester City-speelster Vicky Losada zal een van de eerste speelsters zijn die dit nieuwe model draagt. 

De producten van PUMA zijn al een stuk duurzamer dan voorheen. Het bedrijf heeft echter nog een aardige weg te gaan om zijn doelstellingen te behalen en zijn producten voor meer dan de helft uit duurzame materialen te laten bestaan. 

De ULTRA 1.3 en FUTURE 1.2 zijn nu al verkrijgbaar via de website van PUMA.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.