puma schoendozen
(Beeld: PUMA)

PUMA ontwerpt zijn schoenendozen opnieuw om een positieve impact op het milieu te hebben

Sportbedrijf PUMA heeft een nieuw schoenendoosontwerp geïntroduceerd waarmee jaarlijks 2.800 ton karton wordt bespaard, als onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie om een positieve milieu-impact te hebben op haar hele productassortiment.

De nieuwe schoenendozen, die in 2021 zijn uitgerold, zijn slechts één element van PUMA’s streven om haar retailbenodigdheden duurzamer te maken. Tegen 2023 zal het bedrijf ook geen plastic zakken meer gebruiken in zijn winkels en zal het ook andere retailbenodigdheden, zoals kleerhangers en schoenspanners, omschakelen naar duurzamere alternatieven.

“Als we bedenken dat er ongeveer 12 bomen nodig zijn om een ton karton te maken, besparen we 33.600 bomen per jaar. Dat is meer dan het aantal bomen in Central Park in New York,” aldus Stefan Seidel, Head of Corporate Sustainability bij PUMA. “Dergelijke initiatieven, die deel uitmaken van onze 10FOR25 Sustainability Strategy, helpen ons om op grote schaal een positieve impact te hebben.”

De nieuwe schoenendozen zijn net zo stevig als hun voorgangers en zijn gemaakt van meer dan 95 % gerecycled karton.

Eerder dit jaar kondigde PUMA een samenwerking aan met de non-profit milieuorganisatie Canopy en zei dat het al zijn karton- en papierverpakkingen zou betrekken uit gerecyclede of gecertificeerde bronnen om ervoor te zorgen dat ze niet afkomstig zijn uit ‘s werelds meest integrale bossen.

PUMA’s 10FOR25-doelstellingen bestrijken een breed scala aan duurzaamheidsthema’s, waaronder klimaatactie, mensenrechten, circulariteit en kunststoffen en de oceaan. De doelstellingen zijn afgestemd op de Sustainable development goals van de Verenigde Naties en zorgen ervoor dat PUMA werkt aan de verduurzaming van haar core business.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.