Recyclaat Initiatief van Werner & Mertz kan op bijval rekenen op G7 top in Halifax

Sinds gisteren vindt de G7 top plaats van Milieu Ministers in Halifax, Canada. Daarop staat de bestrijding van de plastiek soep/ microplastics in de oceanen centraal. Op uitnodiging van de Duitse Milieu Minister Svenja Schulze, neemt ook de CEO van de Werner & Mertz Groep Reinhard Schneider deel aan deze top. 

Reinhard Schneider vandaag op de G7 top het Recyclaat Initiatief voor, een initiatief dat hij ontwikkelde. Het Recyclaat Initiatief werd gepresenteerd als een best practice om te voorkomen dat plastics de oceanen verder vervuilen. Centraal in het Recyclaat Initiatief staat het gebruik van oud plastic voor nieuwe verpakkingen en geeft een exemplarisch voorbeeld van hoe een middelgroot bedrijf zoals Werner & Mertz de circulaire economie succesvol kan toepassen.

De aanpak van het Recyclaat Initiatief, dat door Schneider is opgericht, speelt hierbij een belangrijke rol. Schneider: “We volgen het principe van een circulaire economie, met als doel de consumptie van ruwe olie voor de productie van kunststofverpakkingen terug te dringen. In de plaats daarvan herverwerken we het zachte plastic dat in de PMD afvalzakken wordt verzameld, en dat tegen zo’n hoge kwaliteit dat de verpakking zelfs kan worden gebruikt voor levensmiddelen.” Sinds de start van dit initiatief bracht Werner & Mertz meer dan 198 miljoen petflessen gemaakt van 100 % gerecycleerd plastic op de markt. “We kunnen niet alleen PET recycleren maar ook HDPE, een van de meest gebruikte soorten plastic ter wereld, zonder enig verlies van kwaliteit“, vertelt Schneider.

Bedrijven moeten samen de strijd aangaan tegen oceaanvervuiling en ervoor te zorgen dat plastics duurzamer (en dus gerecycleerd) worden en niet langer als afval in het milieu terechtkomen. Je kan meer lezen over dit onderwerp  via deze link.

Tekst en foto’s: Werner & Mertz 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.