renault flins

Renault Group en Phoenix Mobility ontwikkelen kit om bedrijfsvoertuigen elektrisch te maken

Een bedrijfsvoertuig met een verbrandingsmotor ombouwen tot een elektrisch exemplaar, dat is de gezamenlijke ambitie van Renault Group en Phoenix Mobility. Samen gaan ze daarvoor een retrofitkit ontwikkelen.

Renault Group en de onderneming Phoenix Mobility uit Grenoble, gespecialiseerd in de ombouw van bedrijfsvoertuigen naar elektrische voertuigen, ondertekenden een intentieverklaring. Daarmee gaan ze een strategisch partnerschap aan voor de ontwikkeling en commercialisering van een retrofitkit, een nieuw systeem op de Franse bedrijfsvoertuigenmarkt. De kit maakt het mogelijk om een bedrijfsvoertuig met verbrandingsmotor ouder dan vijf jaar om te bouwen tot een elektrisch voertuig.

De eerste fase van het partnerschap fungeert als proof of concept. Ze omvat de gezamenlijke ontwikkeling met als doel om vanaf 2023 een eerste retrofitkit op de markt te brengen voor Renault Master. In een eerste fase willen beide partners ongeveer duizend retrofitkits commercialiseren en installeren, en zakelijke klanten overtuigen van de voordelen van deze retrofitkits - elektrisch rijcomfort, milieuvriendelijkheid, economische winst. Op termijn wordt de oplossing uitgebreid naar andere modellen.

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.