Ricoh behaalt opnieuw Dow Jones Sustainability World Index

Voor het derde jaar op rij heeft Ricoh de Dow Jones Sustainability World Index behaald. Die index neemt bedrijven op die zich onderscheiden op het vlak van duurzaamheid in de vorm van ESG-prestaties (Environmental, Social en Governance).

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) evalueren bedrijven op duurzaam ondernemen aan de hand van hun ESG-prestaties. Ze worden door de Amerikaanse firma S&P Dow Jones samengesteld. Het proces is grondig: bedrijven moeten vragen beantwoorden en diepgaande informatie verstrekken. 

DJSI beoordeelde dit jaar circa 3500 bedrijven wereldwijd. Hiervan werden er 332 geselecteerd voor de DJSI World Index. Van de 36 bedrijven in de computer- en randapparatuur en kantoorelektronica-industrie behaalde Ricoh de hoogste score in zeven categorieën: materialiteit, bedrijfsethiek, milieurapportage, milieubeleid & milieu-management, sociale rapportage, het aantrekken & behouden van talent, en tot slot maatschappelijk verantwoord ondernemen & maatschappelijke bijdrage.

Deel van de bedrijfsstrategie

Ricoh kreeg niet alleen een notering in de DJSI World Index, maar staat ook voor het vijfde jaar in de DJSI Asia/Pacific Index.

Ricoh heeft zeven thema’s bepaald die zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Ricoh draagt bij aan de SDG’s met als doel om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. De 17 ESG-thema’s zijn opgenomen in de bedrijfsstrategieën van de Ricoh Group.

Ricoh maakt digitale werkplekken mogelijk met innovatieve technologieën en diensten die individuen helpen om overal slimmer te werken. Het bedrijf met hoofdkantoor in Tokio is een leverancier van digitale diensten, informatiebeheer en print- en imaging-oplossingen. Het is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.