Rio 2016 kiest voor FSC gecertificeerde producten

Rio 2016 kiest voor FSC gecertificeerde producten

In haar streven naar duurzame Olympische spelen, koos het organisatiecomité van Rio 2016 bewust voor hout- en papierproducten die bijdragen aan duurzaam bosbeheer. Het resultaat mag er zijn: zowel voor houtconstructies als op vlak van papiergebruik werd resoluut gekozen voor FSC gecertificeerde producten. Het FSC keurmerk geeft de garantie dat deze producten afkomstig zijn uit bossen die verantwoord beheerd worden volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.

In de voorbereiding naar de Olympische spelen behaalden heel wat bedrijven hun FSC certificering. Ze leveren een breed gamma aan FSC producten, gaande van drukwerk tot allerhande houttoepassingen. Zo zijn de 7,5 miljoen tickets voor de spelen FSC gecertificeerd en werden de olympische podia uit FSC gecertificeerd hout gemaakt.

Ook de Braziliaanse Munt kreeg een FSC certificaat, onder andere voor de productie van de diploma’s en certificaten die aan de atleten uitgereikt worden. De medailles blijven uiteraard van goud, zilver of brons, maar ze zitten alvast in een prachtig houten doosje gemaakt uit FSC-gecertificeerd Freijo hout.

 

FSC staat voor ‘Forest Stewardship Council’ en is een internationale, onafhankelijke, niet-gouvernementele non-profitorganisatie. In 1993 opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties die streven naar wereldwijd verantwoord bosbeheer. Verantwoord bosbeheer voldoet aan drie voorwaarden:

  • het houdt rekening met het milieu
  • respecteert sociale aspecten (zoals de rechten van lokale gemeenschappen en bosarbeiders)
  • en is economisch haalbaar.

Meer info: www.fsc.be en www.ikzoekfsc.be 

bron: FSC België
datum:05-08-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.