Rituals B Corp

Rituals luidt 2022 in met B Corp-certificering

Rituals krijgt als een van de eerste organisaties in de luxe-industrie een B Corp-certificaat. Met dit certificaat laat Rituals zien dat het bedrijf naast winst ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt heeft. 

Het B Corp-keurmerk is een initiatief van de Amerikaanse non-profit organisatie B Lab. De B Corp-certificering laat zien dat een onderneming sociale en duurzame impact realiseert zonder dat het ten koste gaat van winst. 

Op zijn website laat Rituals zien erg trots te zijn om het keurmerk te mogen dragen. “Het is het ultieme bewijs dat betaalbare luxe en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan”, schrijft Rituals. In een nieuw jaarlijks duurzaamheidsrapport laat Rituals zien waar het bedrijf naar streeft en wat het werk is dat tot nu toe al is gedaan. 

Clean, Conscious, Caring

Clean, Conscious en Caring. Dat zijn de drie pijlers die Rituals nastreeft. Onder ‘clean’ vallen de dermatologisch geteste producten met ingrediënten van Natuurlijke oorsprong. Met ‘conscious’ verwijst Rituals naar het refill assortiment en de commitment aan NetZero. Onder ‘caring’ schaart Rituals de ondersteuning en ontwikkeling van programma’s die bijdragen aan samenlevingen over de hele wereld. 

Refill Movement

Een van de manieren waarop Rituals bijdraagt aan een beter milieu is de Refill Movement. Door een ruime selectie aan refills aan te bieden stimuleert Rituals klanten om een duurzame keuze te maken. 

Dankzij trouwe klanten die de refills omarmen, bespaarde Rituals in 2020 in totaal 8,5 miljoen liter water en evenveel CO2 als 1.411 retourvluchten tussen Londen en New York City, laat Rituals weten op zijn website. 

Wat moet je doen om zo’n B Corp-keurmerk te krijgen?

Om een B Corp-certificering te bemachtigen, moeten bedrijven een waslijst aan vragen invullen waarmee ze aantonen hoe duurzaam ze zijn. Vervolgens moeten ze deze stappen vastleggen in de statuten, om greenwashing tegen te gaan. 

De vragen die bedrijven moeten invullen om de felbegeerde B Corp-certificering te verdienen gaan over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Ondernemingen worden beoordeeld op vijf thema’s: bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. 

Nadat een bedrijf de vragenlijst invult, krijgt het niet zomaar een B Corp-certificaat. Meer dan de helft (55%) van de bedrijven die zich aanmeldt krijgt de certificering uiteindelijk niet. 

Op dit moment is het B Corp-keurmerk erg populair. Na het invullen van de assessment duurt het gemiddeld een half jaar voordat een keurmerk wordt toegekend.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.