Samenwerking Green Key en Green Care Professonal om duurzaam wassen en schoonmaken te promoten

Om de ecologische voetafdruk in de hotelsector verder te verminderen, en om hun leden duurzame innovaties te kunnen brengen, is Green Key – eco-label voor hotels en andere toeristische faciliteiten – een samenwerking aangegaan met Werner & Mertz’s Green Care Professional op het gebied van duurzaam schoonmaken en wassen.    

Eco-label voor toeristische accomodaties

Green Key is een vrijwillig eco-label voor hotels, hostels, campings, vakantieparken, kleine accommodaties, congrescentra, attracties en restaurants. De toekenning van een  Green Key award is gebaseerd op de naleving van strenge criteria op het gebied van milieubeheer (water, energie, afval, schoonmaak, etc.) en duurzaamheidseducatie (personeel, gasten, leveranciers, etc.).

De naleving van de criteria wordt bevestigd door een rigoureus aanvraagproces en wordt gecontroleerd door audits ter plaatse. De award is telkens één jaar geldig. Momenteel worden meer dan 3.000 ondernemingen in 57 landen bekroond met de Green Key. Het programma wordt beheerd door de internationale liefdadigheidsinstelling, de Foundation for Environmental Education

Duurzaam schoonmaken 

Het door Werner & Mertz in de markt gezette Green Care Professional is één van de leidende merken voor duurzame professionele schoonmaakproducten met EU Ecolabel en Cradle-to-Cradle® productcertificeringen. Het ‘ecomerk met de kikker’ en Green Key startten recent een samenwerking op om de bij Green Key aangesloten toeristische voorzieningen bewust te maken van het duurzame karakter van de producten die ze gebruiken om keukens, wasruimtes en kamers mee schoon te maken.

“In de toekomst hopen we dat onze concrete CO2-besparingscertificering wordt gebruikt in de Green Key-vestigingen. We willen de Stichting Milieueducatie volgen, en eigenaars en gasten informeren over de waarde van een echte duurzame economie”, zegt Frank Vancraeyveld, CEO van Werner & Mertz Professional, de fabrikant achter het ecologische merk. “Niet alleen is de wereldwijde vervuiling een probleem, en klimaatverandering een zaak van iedereen, het zal ook toeristische bedrijven over de hele wereld in hun hart, de natuur, vernietigen als het nu niet wordt aangepakt”, voegt hij eraan toe.

De producten van Green Care Professional bieden de hoogste eco-efficiëntie en prestaties en verlagen de ecologische voetafdruk door het gebruik van 100% gerecyclede verpakkingen en regionale organische grondstoffen. Op de website get.wmprof.com laat een koolstofbesparingstool met een selectie van alle groene reinigingsproducten zien hoeveel plastic, ruwe olie en CO2 een bedrijf kan besparen alleen al door te kiezen voor een duurzaam product, waarbij hergebruik, recycling, hernieuwbare energie en materialen centraal staan.

Pionier in duurzame economie 

Als Duitse fabrikant van schoonmaakmiddelen heeft Werner & Mertz de reputatie reeds lange tijd een pionier van de duurzame economie te zijn, en dat vertaalt het bedrijf ook in een duurzaam succes voor zijn klanten. Met behulp van 100% gerecyclede plastic flessen en regionale organische grondstoffen zijn 70 Green Care Professional producten voorzien van een milieukeurmerk, en 40 Cradle-to-Cradle® gecertificeerd, het toonaangevende internationale label voor duurzaam productontwerp. 

Frank Vancraeyveld: “Met onze aanpak willen we onze klanten helpen om toegang te krijgen tot groene markten en ons richten op echte klantwaarde. De hele wereld heeft het over duurzame economie als concept en is op zoek naar oplossingen. Die hebben we al, nu leggen we ze in handen van de klanten om er hun zakelijk voordeel uit te halen. Wij ondersteunen en bereiden bedrijven voor op een marktverschuiving naar een echte duurzame economie, gevoed door wereldwijde ontwikkelingen, beleidsveranderingen en eisen van de regelgeving.

De koolstofbesparingstool op get.wmprof.com is goedgekeurd door externe milieuauditors van INTECHNICACertified GmbH (EMAS, ISO 50001, ISO 14001). 

Meer informatie over duurzaamheid in de professionele reiniging vindt u op wmprof.com

Tekst: Werner & Mertz
Foto’s: Werner & Mertz | Green Key

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.