Samsung investeert 5 miljard om klimaatneutraal te zijn tegen 2050

Elektronicafabrikant Samsung kondigde zopas zijn nieuwe duurzaamheidsstrategie aan. Daarin stelt het bedrijf dat het tegen 2050 volledig klimaatneutraal wil zijn. Het gaat daarvoor zo’n 5 miljard euro investeren.

In de Environmental Sustainability Strategy maakt het merk zijn plannen bekend om de impact op het milieu te verminderen. Het uiteindelijke doel: tegen 2050 volledig klimaatneutraal zijn. Vanaf dit jaar versnelt Samsung zijn duurzaamheidsinspanningen. Het wil op termijn producten maken die tot 30 procent efficiënter zijn qua energie en zet ook in op circulaire grondstoffen – tegen 2050 wil het alleen nog componenten maken van gerecycleerd plastic. De bedoeling is om ook meer elektronisch afval te gaan inzamelen. In plaats van in 50 landen vandaag moet dat in de toekomst in 180 landen gebeuren. Kostbare grondstoffen, zoals lithium en kobalt in oude batterijen, wil het vervolgens gaan hergebruiken.

Eigen technologie ontwikkelen

De Koreaanse elektronicagigant gaat ook technologieën ontwikkelen om uitstoot en vervuiling te verminderen. Het gaat daarbij om technologieën die broeikasgassen filteren en CO2 opvangen. Daarnaast wil het ook de vervuiling van lucht en water aanpakken die ontstaat bij de productie van halfgeleiders tot een minimum herleidt.

De chips- en componentenactiviteiten duurzamer maken, wordt een uitdaging. Vorig jaar waren die activiteiten goed voor 15,6 miljoen ton broeikasgassen – 90 procent van de 17,4 miljoen ton die Samsung Electronics in 2021 in totaal uitstootte. De apparatenactiviteiten, met daarbij de mobiele apparaten, namen de resterende 10 procent voor hun rekening. Ook het waterverbruik is niet min, met maar liefst 144 miljoen ton was het goed voor 88 procent van het totale verbruik van 164 miljoen ton. De ambitie is om het waterverbruik op het niveau van 2021 te houden terwijl de chipproductie wel toeneemt.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.