scania nieuwe generatie bev vrachtwagens

Scania zet elektrische vrachtwagens in voor regionaal langeafstandsverkeer

Scania zet het pad naar elektrificatie verder met een nieuwe generatie BEV-vrachtwagens. Die maakt elektrisch transport haalbaar voor nog meer ondernemingen en toepassingen. De productie start in de tweede helft van 2023.

Scania laat diesel almaar meer achter zich en zet nu ook in op BEV-gebaseerde oplossingen voor regionaal langeafstandsvervoer. Daarmee zet het zijn oorspronkelijke elektrificatieplan verder om de doelstellingen qua CO2-reductie te bereiken.

Scania’s nieuwe generatie BEV-vrachtwagens bouwt verder op de klassieke hoekstenen zoals modulariteit en duurzaamheid. Bovendien kunnen BEV-vrachtwagens de verwachtingen van conventionele vrachtwagens evenaren of zelfs overtreffen. De nieuwste elektrische vrachtwagens van Scania krijgen dan ook alle operationele ondersteuning die ze nodig hebben, bijvoorbeeld op het vlak van opladen, financiering, verzekering en onderhoud.

Mijlpaal

“Deze introductie betekent een belangrijke mijlpaal voor ons en voor onze partners,” zegt Christian Levin, Scania’s CEO. “We vergroten nu ons aanbod in alle dimensies door nieuwe mogelijkheden te bieden voor een brede waaier aan klanten en het hele ecosysteem van het vervoer. Deze vrachtwagens maken deel uit van oplossingen die alle mogelijkheden bevatten waar elektrificatie van de transportsector om vraagt.”

Met de nieuwe generatie elektrische vrachtwagens kunnen klanten bakwagens of trekker-opleggercombinaties gebruiken zoals temperatuurgecontroleerde transporten. Ze zijn leverbaar met een R-  of S-slaapcabine. De actieradius hangt af van het gewicht en de configuratie van de vrachtwagen, gecombineerd met de topografie van de omgeving. Een 4×2-trekker met zes batterijen kan tussen twee oplaadbeurten tot 350 km aan, met op snelwegen een gemiddelde snelheid van 80 kilometer per uur. Het laadvermogen bedraagt tot 375 kW, wat betekent dat een uur laden de actieradius vergroot met zo’n 270 tot 300 kilometer. 

De nieuwe generatie BEV-vrachtwagens is een aanvulling op de bestaande hybrides en de BEV’s voor stadsdistributie die sinds 2020 bestaan.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.