Shell en Redevco

Shell plaatst 330 dubbele laadpalen op 58 locaties van Redevco

Belgian Shell (“Shell”) gaat samenwerken met vastgoedinvesteerder Redevco om tegen het einde van 2024 op diens retailparken 330 dubbele laadpalen te installeren.

Als vastgoedinvesteerder met meer dan twintig jaar ervaring focust Redevco op dynamische en verstedelijkte locaties. Tot Redevco’s portfolio behoren retailparken met o.a. hyper- en supermarkten, doe-het-zelf-zaken, carcenters, restaurants, witgoedwinkels en diverse dienstverleners.

Opladen tijdens winkelbezoek

De nieuwe Shell-Recharge-laadpalen worden geïnstalleerd op Redevco’s retailparken. Autorijders kunnen dan snel en gemakkelijk de laadpalen gebruiken tijdens hun winkelbezoek.

In totaal gaat het om 660 laadplaatsen met een laadvermogen van 22kW tot en met 150kW. De eerste van de 58 locaties zijn onder meer Auderghem, Borsbeek, Drogenbos, Herstal, Korbeek-Lo en Waterloo.

Voor zowel Shell als Redevco zijn samenwerkingen belangrijk om het leven van bestuurders van elektrische wagens te vereenvoudigen, en daarbij de energietransitie te versnellen. Ze willen hiermee ook voorlopers worden op het vlak van de laadinfrastructuur in België. Redevco legt zich met name toe op het duurzamer en leefbaarder maken van de stedelijke omgeving, onder andere door haar retailparken in België te vergroenen. De samenwerking met Shell levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Groene stroom

De samenwerking tussen de twee bedrijven speelt in op de groeiende vraag naar laadpalen. Met deze uitbreiding van het Shell-Recharge-netwerk heeft Shell een totaal van 435 publieke laadpalen gepland staan in België. Ze zijn onderdeel van de ambitie van de Shell-groep om tegen 2025 wereldwijd 500.000 operationele publieke laadpalen te hebben. In 2030 hoopt Shell zo’n 2,5 miljoen laadpalen te beheren.

Emmanuel Mignot, CEO van Belgian Shell NV: “De stroom waarvan de laadpalen gebruikmaken is 100 procent groen en komt voornamelijk van Belgische bodem. Door autorijders te voorzien van voldoende oplaadpunten hopen wij elektrisch rijden aantrekkelijker te maken, zodat iedereen zijn lokale CO2-uitstoot kan verminderen. Zelf willen wij tegen 2050 een bedrijf zijn met nul netto-uitstoot. Door samenwerkingen aan te gaan met organisaties zoals Redevco, proberen wij nog meer in te zetten op de energietransitie en mensen te stimuleren om te kiezen voor duurzame alternatieven.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.