Bloemen groener laten leveren via Shopopop

Shopopop laat bloemen via crowdshipping efficiënter en met minder verpakking aan huis leveren

Shopopop laat particuliere Shoppers voortaan ook bloemen, planten en boeketten aan huis leveren. Het sloot daartoe partnerships af met Bloemenhal en de Koninklijke Unie van de Floristen van België. Resultaat: een duurzame last mile en een enorme besparing aan verpakkingsmateriaal.

Shopopop, de Europese pionier en marktleider in crowdshipping, breidt zijn aanbod uit. Na grote supermarkten als Carrefour, Colruyt en Cora voegt het steeds meer lokale winkeliers en detailhandels uit diverse sectoren toe aan zijn netwerk. Dankzij de partnerships met Bloemenhal en de Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) komen daar nu ruim 300 bloemenwinkels bij. Consumenten krijgen zo de optie om naast hun boodschappen ook bloemen, planten en boeketten dezelfde dag duurzaam thuis te laten leveren.

3,6 miljard euro, zoveel geven Belgen jaarlijks uit aan bloemen, planten en hun tuin – een bedrag dat een flinke boost kreeg tijdens de pandemie. Die boost geldt ook voor thuisbezorging. Sinds corona is dat een essentiële dienst geworden – zij het eentje die bloemenwinkels kopzorgen geeft.

Persoonlijk overhandigd

“Voor bloemisten brengt de klassieke problematiek van de last mile delivery veel extra uitdagingen met zich mee: (extra) personeelskosten of andere structurele kosten, complexe logistiek, schommelende vraag, beschikbaarheid per tijdslot, investeringen in technologie… Dat maakt het voor hen moeilijk om thuisbezorging zelf te organiseren. Ons crowdshippingmodel geeft bloemisten een duurzame oplossing die hen volledig ontzorgt en hun klanten alle comfort biedt”, stelt Caroline Schuurs, country manager Benelux bij Shopopop.

Die duurzaamheid zit al vervat in de essentie van het Shopopop-model, namelijk bestaande verplaatsingen optimaliseren om zo efficiëntiewinsten te boeken in tijd, geld en uitstoot. En er is meer: “Doordat bestellingen persoonlijk overhandigd worden door onze particuliere Shoppers in plaats van door professionele bezorgers kan er enorm veel overbodig verpakkingsmateriaal uitgespaard worden. Pure winst voor milieu en maatschappij”, aldus Schuurs.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.