Mitsubishi Chemical Advanced Materials (MCAM) en Solvay slaan de handen ineen. Dankzij deze samenwerking wordt medische apparatuur dat is gemaakt van het Udel polysulfone (PSU) thermoplastische materiaal van Solvay aan het eind van de levenscyclus gerecycleerd. Het materiaal kan zo gebruikt worden voor de productie van nieuw medisch apparatuur.
Solvay en Mitsubishi werken beide aan nieuwe manieren om de terugwinning, recycling en het herverwerken van Udel PSU in medische componenten mogelijk te maken. Het gerecycleerde materiaal kan vervolgens opnieuw gebruikt worden om nieuwe medische apparatuur te maken.
Het project combineert de expertise van MCAM voor het mechanisch reinigen van het materiaal met de mogelijkheden van Solvay om de chemie van het polymeer te beoordelen. Op basis hiervan wordt een robuuste recycling-strategie ontworpen die klanten voorziet van materiaal dat aan alle eisen voldoet.
De samenwerking gericht op PSU-materiaal is nieuw, maar eerder werkten beide partijen al samen om andere materialen terug te winnen en opnieuw te gebruiken, zoals KetaSpire polyetheretherketone (PEEK).
Wereldwijde probleem van plastic afval aanpakken
“Meer teruggeven dan wat we nemen is de kern van de duurzame benadering van MCAM. We hanteren het KAITEKI concept om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken op basis van onze kernwaarden gericht op ecologisch, sociaal en menselijk welzijn”, beweert Henning Bloech, Global Director Sustainable Solutions bij Mitsubishi Chemical Advanced Materials.
“We ondersteunen onze partner Solvay volledig. We kijken ernaar uit om het potentieel van onze samenwerking te maximaliseren en klanten te helpen het wereldwijde probleem van plastic afval aan te pakken”, concludeert Bloech.