solvay nieuwe biosurfactanten

Solvay lanceert twee nieuwe biosurfactanten voor duurzame schoonheidsverzorging

Solvay, leverancier van cosmetica-ingrediënten, heeft twee nieuwe biosurfactanten geïntroduceerd. Die oppervlakte-actieve stoffen maken de ontwikkeling van duurzame schoonheidsverzorgingsproducten mogelijk. Beide zijn 100% biogebaseerd en biologisch afbreekbaar

Mirasoft SL L60 en Mirasoft SL A60 zijn gebaseerd op raapzaadolie en suiker met een lage milieu- en koolstofvoetafdruk en lenen zich voor een breed gamma toepassingen in schoonheidsverzorging, zoals shampoos, conditioners, douchegels, gezichtsreinigers en crèmes.

Het nieuwe Mirasoft-gamma sluit aan bij Solvays groeiplatform rond hernieuwbare materialen en biotechnologie, dat wil voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame oplossingen. Het opzet: het aandeel hernieuwbare koolstof in het productaanbod vergroten en nieuwe opportuniteiten creëren door biotechnologie en het beheer van producten op het einde van hun levensduur.

Doorbraak

Mirasoft SL L60 en SL A60 zijn ontworpen om dezelfde prestaties te leveren als synthetische ingrediënten zonder schadelijke milieueffecten. Ze zijn gemakkelijk biologisch afbreekbaar en 100% biogebaseerd, volgen duurzame chemische processen.

“Met het potentieel van een netto neutrale koolstofvoetafdruk in de nabije toekomst vertegenwoordigen biosurfactanten een technologie die een grote stap voorwaarts betekent in het eco-ontwerp van de volgende generatie schoonheidsverzorgingsproducten. Het eco-profiel van Mirasoft SL L60 en Mirasoft SL A60 is echt een doorbraak in vergelijking met conventionele oppervlakte-actieve stoffen op basis van fossiele brandstoffen”, aldus Galder Cristobal, Research & Innovation Director, Home & Personal Care bij Solvay.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.