Steun voor 50 duurzame en grensoverschrijdende innovatieprojecten

Interreg Vlaanderen-Nederland geeft groen licht voor ‘CrossRoads2’, een project dat samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse partners stimuleert. Concreet zal CrossRoads2 financiële steun bieden aan 50 duurzame en grensoverschrijdende innovatieprojecten.

De focus ligt op  cross-sectorale en cross-technologische innovaties binnen domeinen als chemie & materialen, agro-food, life sciences & health, cleantech en biobased economy. Stuk voor stuk sectoren waarvoor maatschappelijk relevante toepassingen worden verwacht na afloop.

De Innovatiecentra Oost-Vlaanderen en Limburg, i-Cleantech Vlaanderen en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij maken deel uit van het projectconsortium, dat zorgt voor begeleiding, coaching en partnermatching.

Het project beschikt over een totaalbudget van 19 MEUR waarvan 8 MEUR bijdragen door Interreg. Daarnaast co-financiert Vlaams minister van Werk, Economie Innovatie en Sport, Philippe Muyters CrossRoads2 voor ongeveer 491.000,00 euro.

Al voor de zomer lanceert CrossRoads2 haar een 1ste oproep voor innovatieve bedrijfsprojecten.

CrossRoads2 bouwt voor op het succes van het eerste programma. Via de tientallen gesteunde projecten werden toen concrete innovaties gerealiseerd en het marktpotentieel van de deelnemende bedrijven versterkt. Tussen 2010 en 2014 leverde dit project naar schatting 300 extra banen in de grensregio op.

Voor een beschrijving van dit en andere recent goedgekeurde projecten: raadpleeg het nieuwsbericht op www.grensregio.eu.

Bron: VLAIO
Datum: 20-4-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.