Subsidies voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Subsidies voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Minister Homans wil maatschappelijk verantwoord ondernemen breder verspreiden

Vlaams minister van Sociale Economie Liesbeth Homans (N-VA) lanceert een subsidieoproep met als doel het maatschappelijk verantwoord ondernemen breder te verspreiden in bedrijven en organisaties. “Met de projectoproep rond MVO Vlaanderen willen we alle ondernemers – en niet enkel de pioniers en voorlopers – gericht ondersteunen”, aldus minister Homans. De minister voorziet een budget van 480.000 euro.

Bedrijven en organisaties worden steeds meer aangesproken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, zowel door hun klanten als door hun stakeholders. Wie maakte dit product, waar, waarmee en in welke omstandigheden? Wat is het energieverbruik? Voor bedrijven en organisaties is het niet evident om een beeld te krijgen van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en hoe ze deze op een gestructureerde en kwaliteitsvolle manier invulling kan geven.

 

40.000 euro per project

“Het is dus zeer belangrijk om de drempels te verlagen voor individuele organisaties bij het opnemen en bepalen van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt minister Homans.

De oproep moet ook zorgen voor duurzame dienstverlening, kennisopbouw en ervaring bij intermediairen rond maatschappelijke verantwoordelijkheid. “Belangrijk is dat het projecten zijn die ook na afloop impact kunnen hebben op organisaties en bedrijven via onder meer de ontwikkelde dienstverlening, tools, producten en methodiek.”

Minister Homans voorziet een budget van 480.000 euro en hanteert een maximum van 40.000 euro per project. Zowel sectororganisaties en hun leden, beroepsfederaties en hun leden als organisaties die bedrijven en werknemers ondersteunen bij het opnemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid in hun organisatie kunnen een project indienen.

Projecten kunnen ingediend worden tot half september. Ze starten in december 2016 en lopen tot einde mei 2018. Gedetailleerde informatie over de oproep.

 

bron: Kabinet Liesbeth Homans
datum: 06-07-2016

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.