Sustainable Development Report 2021

Sustainable Development Report 2021

Het SDSN publiceerde het Sustainable Development Report 2021. Dat evalueert elk jaar of de uitvoering van de SDGs goed verloopt. Het bevat onder meer een SDG Index die de prestaties van alle landen van de wereld in kaart brengt.

De algemene conclusie is dat er voor het eerst sinds de SDGs werden aanvaard in 2015 een echte terugval is in de uitvoering ervan. De gemiddelde score van de landen op de SDG Index is gedaald. Een belangrijke oorzaak is de wereldwijde pandemie, die zorgde voor toenemende armoede en werkloosheid.

Verder wijst het rapport op de beperkte fiscale ruimte die de ontwikkelingslanden hebben. Regeringen uit rijke landen konden gemakkelijker geld lenen voor hun economische herstelplannen. Armere landen konden dat niet. Dat leidt ertoe dat rijkere landen zich waarschijnlijk sneller zullen herstellen van de huidige crisis.

Het rapport kijkt ook naar zogenaamde ‘spillover effects’. Daarbij gaat het over de negatieve impact die landen veroorzaken in andere landen. Het zijn met name de rijkste en OESO-landen die de grootste negatieve impact hebben in het buitenland.

Meer ecoTips artikels over SDG’s

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.